5 leuke activiteiten in evenveel steden

Het is bijna zomer: eindelijk! Veel mensen hebben al hun reis voor deze zomer geboekt en kiezen voor een reis naar een ver land om warmere temperaturen op te zoeken. Maar voor veel mensen is zo'n verre reis niet weggelegd. Vaak omdat veel mensen er niet van houden om lang op het vliegtuig te zitten. Maar niet getreurd! Ook in landen die dicht bij ons eigen land liggen kun je je zonder problemen kostelijk amuseren tijdens je vakantie. Een citytrip, wat denk je?

Beklim de Eiffeltoren in Parijs

Wie kent er de Eiffeltoren niet? Dit is waarschijnlijk één van de meest gekende en tevens meest gefotografeerde monumenten ter wereld. Met z'n hoogte van 324 meter is het beklimmen van de Eiffeltoren een must wanneer je in Parijs op reis bent. Eens je helemaal boven staat kun je prachtige foto's nemen van de Franse hoofdstad.

Feest mee tijdens Las Fallas in Valencia

Tijdens dit traditionele volksfeest waarbij Sint-Jozef geëerd wordt, worden overal in de straten in en rond Valencia enorme standbeelden opgezet waarmee de makers de spot drijven met bekende mensen of politici. Sommige standbeelden kunnen meer dan 100.000 euro kosten! Op de laatste dag van het festival worden de standbeelden vanaf middernacht één voor één in brand gestoken.

Zwem in de warme thermen van Boedapest

De laatste jaren is Boedapest en enorm populaire bestemming binnen de categorie "citytrips". Wanneer je in Boedapest bent, moet je zeker en vast eens een bezoek brengen aan de thermaalbaden Széchenyi Gyogyfürdö. Dit zijn de grootste thermen van Europa en tevens ook de meest authentieke. Binnen waan je je terug in het oude Boedapest. Vooral in de winter zijn de buitenbaden zeer spectaculair.

Uitgebreid brunchen in Stockholm

De Zweedse hoofdstad is al langer dan vandaag een populaire citytrip bestemming. Zowel in de winter als in de zomer is Stockholm een echte aanrader. De stad, die bestaat ui 14 verschillende eilandjes die met elkaar verbonden zijn, heeft heel wat unieke dingen te bieden. Zo moet je zeker eens uitgebreid brunchen in Urban Deli, een lunchroom waar je zonder problemen een hele dag kunt blijven zitten. Alle producten in Urban Deli worden volledig vers gesneden en gemaakt. Je kunt er deels jezelf bedienen of jezelf gewoon laten bedienen. Alles wat je rond jou ziet kan je trouwens ook kopen!

Bezoek de zoutmijn van Wieliczka

Krakau is voor veel mensen nog onbekend terrein. Toch heeft deze Poolse stad heel veel prachtige dingen te bieden. Een daarvan is de zoutmijn van Wieliczka die net buiten Krakau ligt. Daterend uit 1044 is deze zoutmijn één van de oudste ter wereld. Je vindt er meer dan 300 kilometer gangen op een diepte van ongeveer 300 meter onder de grond. Diep onder de grond vind je ook de prachtige St. Kinga-kapel, een uniek overblijfsel van vroeger...

Wieliczka