5 must haves voor elke hipster

Tot enkele jaren terug was het woordje “hipster” nog helemaal niet gekend. Toch zijn het voor hipsters tegenwoordig leuke tijden. Er zijn heel wat artikelen en producten die plotseling een echte “boom” kennen doordat ze door een bepaalde groep personen als hip aangeduid worden. Dit kan muziek zijn, maar het kunnen ook andere zaken zijn zoals kledij, eten, auto’s, interieurartikelen, …

Vooral de populariteit van verschillende sociale mediakanalen zoals Instagram, Facebook en Pinterest hebben een groot aandeel in het plotseling populair worden van bepaalde producten of merken. Denk maar aan een beroemdheid zoals bijvoorbeeld Rihanna of Justin Bieber die via zijn of haar Instagramaccount een bepaald product of merk promoot. In de daaropvolgende periode zullen de verkoopcijfers van dat product ongetwijfeld de pan uitswingen.

Tegenwoordig zijn er heel wat artikelen die door hipsters als populair bestempeld worden. Wij zochten en vonden 5 must haves voor elke hipster.

Superfoods

De zogenaamde superfoods zijn het nieuwe fast food. Superfoods zijn voedingsproducten die alle nodige voedingsstoffen en antioxidanten bevatten waardoor ze een enorm positieve werking op onze gezondheid zouden hebben. Enkele voorbeelden van superfoods zijn tarwegras, zeewier, cacaobonen, hennepzaad, …

Smartphone

Ok, een smartphone heeft ongeveer iedereen. Maar wie geen smartphone heeft, hoort er gewoon niet meer bij. Denk maar eens terug aan de tijd waarin jij rondliep met een Nokia 3310 in je hand! Tegenwoordig kun je met je smartphone foto’s nemen, bewerken en versturen naar je vrienden via de verschillende sociale netwerken zoals Instagram, Snapchat, Facebook of kun je Tweets versturen naar al je volgers. Super handig die smartphone!

Fixie

Zegt een fixie je niet meteen iets? Wel, een fixie is een fiets waarbij het wiel aangedreven wordt zonder gebruik te maken van een tussenliggende vrijloop. Eigenlijk is een fixie gewoon een gemoderniseerde koersfiets van vroeger zonder versnellingen en zonder dat de remkabels zichtbaar zijn. Wil je echt hip zijn, dan koop je je fixie best in een opvallend kleurtje.

Sneakers

De oldschool sneakers van merken zoals Adidas, Nike en Puma zijn opnieuw helemaal in. In de jaren 60 al liepen mensen rond met Stan Smith’s aan hun voeten, en vandaag zie je ze massaal terug in het straatbeeld. Eigenlijk is de sneaker in het algemeen opnieuw helemaal populair geworden. Op webshops zoals Zalando en Sarenza vind je ze tegenwoordig in alle maten en kleuren.

Social media-account

Wie een smartphone heeft, wordt er van verondersteld ook actief te zijn op de verschillende sociale media kanalen. Instagram, Twitter, Pinterest, Facebook, Snapchat en nog heel wat andere sociale media kanalen doen het momenteel erg goed. Je kunt er foto’s delen met je vrienden en hashtags gebruiken zodat je foto’s door veel meer mensen bekeken worden.