Bereid je bezoek aan Bobbejaanland goed voor

Tijdens de zomermaanden is het voor heel veel gezinnen stilaan een traditie geworden om een bezoek te brengen aan een pretpark. Zeker in ons land is het aanbod van verschillende pretparken en themaparken erg groot. Toch zijn er enkele parken die er steevast bovenuit springen, zoals bijvoorbeeld Bobbejaanland.

Drie verschillende soorten attracties

Wie voor zijn of haar bezoek een kijkje neemt op de website van Bobbejaanland, zal al gauw merken dat de attracties van het park onder te verdelen zijn in drie verschillende categorieën. Zo is er de categorie rustig, de categorie matig en de categorie intens.

Wij zochten alvast de leukste attracties uit binnen elke categorie. Zo weet jij al op voorhand welke attracties je zeker moet bezoeken als je in Bobbejaanland bent.

Rustig

De rustige attracties zijn vooral bedoeld voor kinderen die nog iets jonger zijn of voor mensen die het liever iets rustiger aan doen. De Dino Ride bijvoorbeeld is een erg leuke attractie waarbij gekke dino’s toertjes draaien waardoor je al snel kriebels in de buik krijgt.

Wie eens het volledige park wil verkennen, kan een ritje maken op de monorail van Bobbejaanland. Zo verken je op een leuke manier het pretpark en kom je even op adem na al die spannende attracties.

Matig

De matige attracties zijn attracties die ideaal zijn voor mensen die niet houden van attracties die bijvoorbeeld loopings maken, maar die het toch wel graag wat spannender hebben. Op een warme zomerdag is er geen leukere manier om even af te koelen dan de wildwaterbaan van Bobbejaanland. De authentieke boomstammetjes nemen je mee op een spannende rit door het water en laten je van een hoge waterval naar beneden glijden.

Net als de wildwaterbaan van Bobbejaanland is ook de Kettingmolen één van de meest authentieke en nog steeds één van de meest populaire attracties van het park. Met de armen gespreid en de voeten van de grond zweef je rondjes en heb je een mooi overzicht over het park.

Intens

Wie echt eens een adrenalinekick wil ervaren moet zich klaarmaken voor een ritje op de Typhoon. Deze supersnelle achtbaan maakt niet alleen dubbele schroeven, maar ook een looping om je vervolgens terug bij start te brengen via de beruchte scherpe afdaling.

Op het eerste zicht lijkt Nightmare Hotel een erg normale attractie. Maar eenmaal binnen besef je meteen dat je eigenlijk best zo snel mogelijk de uitgang van het hotel opzoekt. Helaas zijn alle deuren gesloten en passen ook niet alle sleutels op de verschillende sloten… Probeer toch best maar binnen de acht minuten buiten te geraken, voor de oude hotelbewoners jou te pakken krijgen. Dat je voor deze attractie moet betalen staat in schril contrast met genot dat je ervan terugkrijgt!