Bezoek de grootste expo over Leonardo Da Vinci

Nog tot en met 5 november kun je in Brugge een bezoek brengen aan een expo over Leonardo Da Vinci. De expo die momenteel loopt in het XPO Center in Oud Sint-Jan is de grootste tentoonstelling ooit te zien over Leonardo Da Vinci. De tentoonstelling over de Italiaanse uitvinder, schilder en voorspeller gaat van start in Brugge en trekt daarna door naar andere locaties zoals Istanboel, Dubai, Singapore en de Verenigde Staten.

Ontdek de uitvindingen van Da Vinci

De tentoonstelling loopt van 1 juni tot en met 5 november en bezoekers kunnen er gedurende vijf maanden meer dan honderd maquettes van de uitvindingen en machines van Leonardo Da Vinci bezichtigen. Enkele voorbeelden van de zaken van Da Vinci die je er kunt bezichtigen zijn meer dan honderd originele schetsen en schriftjes van de hand van Da Vinci, maar ook van enkele tijdsgenoten daterend uit dezelfde periode (de Renaissance) zoals bijvoorbeeld Michelangelo.

Op de tentoonstelling wordt er heel wat aandacht besteed aan verschillende zaken die door Da Vinci uitgevonden en ontworpen zijn zoals vliegtuigen, helikopters, onderzeeërs, fietsen, wapentuigen, … Erg leuk is dat je als bezoeker van de expo ook zelf dingen kunt doen en echt in de voetsporen kunt treden van Leonardo Da Vinci door bijvoorbeeld de “Mona Lisa onder de bruggen” na te bouwen.

Italiaans genie met ongelofelijke ideeën

Dat Leonardo Da Vinci een echt genie was, hoeft eigenlijk niet meer uitgelegd.

  • De tot op heden nog steeds erg gekende Italiaan was destijds niet alleen een schilder, maar hij was ook een voorspeller, een uitvinder en hij had daarnaast ook een ongelofelijk sterk waarnemingsvermogen.
  • Wie Leonardo Da Vinci hoort, denkt automatisch aan de Mona Lisa. Dat is ook logisch, want de Mona Lisa is het meest bekende werk van Da Vinci. Het werk bevindt zich tot op vandaag nog steeds in het Parijse Louvre-museum.
  • Maar naast een uitvinder was Da Vinci ook een wetenschapper die z’n werk baseerde op empirisch onderzoek en dus niet op wetenschappelijke experimenten of theoretische verklaringen.

Bestel je tickets online

Tickets voor volwassenen zijn verkrijgbaar vanaf €12,50. Indien je kiest om er de expo van Picasso en Miro bij te nemen, dan betaal je als volwassene €16.