Daarom moet je deze zomer naar Frankrijk op reis

Ben je nog op zoek naar een leuke bestemming waar je deze zomer naar toe kunt reizen? Overweeg dan zeker een reisje naar Frankrijk! Het is niet ver, in het zuiden heb je normaal gezien altijd mooi weer en nog een ander groot pluspunt: het eten is er zeer lekker! Bovendien kun je je als Belg makkelijk uitdrukken in onze tweede landstaal: het Frans.

Maar er zijn nog een hoop andere redenen waarom je deze zomer op reis moet gaan naar Frankrijk. Geloof je mij niet? Check dan zeker de volgende redenen en je zal meteen je reis naar La Douce France willen boeken!

Frankrijk staat niet voor niets gekend als het land met de naam "La Douce France"

Zowel het eten als de drank wordt door zeer veel toeristen gesmaakt. Fondue, stokbrood, rode & witte wijn, champagne, ... Zeg nu zelf, krijg jij nog geen honger?

Voor liefde en romantiek moet je in Parijs zijn!

Klopt, in de Franse hoofdstad heel wat prachtige locaties die je enkel en alleen in Parijs terugvindt. Montmartre, De Eiffeltoren, de oevers langs de Seine, het Louvre, Centre Pompidou, de Notre Dame en nog heel wat andere gekende en minder gekende locaties zorgen ervoor dat je samen met je geliefde een heel romantisch weekendje beleeft.

Gun de kinderen ook iets!

Een citytrip naar de Franse hoofdstad kun je perfect combineren met een bezoek aan wat waarschijnlijk het meest bekende pretpark van Europa moet zijn: Disneyland Parijs. Voor de kinderen is een bezoek aan Disneyland Parijs een onvergetelijke ervaring. En geloof me, ook als ouder zal je je bezoek aan Disneyland Parijs niet snel vergeten!

disneyland

Kunstliefhebbers: hou jullie ogen en oren open

Frankrijk is een land van heel wat verschillende aspecten. Je vindt er het lekkere eten, de mooie gebouwen, de prachtige landschappen, ... Maar ook kunstliefhebbers vinden in Frankrijk wat ze zoeken. Frankrijk is het geboorteland van heel wat bekende kunstenaars waarvan hun naam bij iedereen ongetwijfeld een belletje doet rinkelen. De invloeden van Degas, Rodin, Cézanne en nog heel wat andere vooraanstaande kunstenaars zijn doorheen Frankrijk duidelijk merkbaar.

Shop till you drop

Uiteraard is de hoofdstad Parijs één van de grootste modesteden ter wereld. Je vindt er winkels van gekende en minder gekende merken maar je vindt er ook heel wat exclusieve merken die er gevestigd zijn. Naast Parijs kun je ook in andere Franse steden zoals Lille, Marseille, Montpellier en Nice urenlang shopplezier beleven.

Overtuigd? Stippel dan snel je route uit, plan je reis of zoek nog wat meer informatie op via deze website!