De ideale last minute vakantie boeken was nog nooit zo makkelijk!

Heel veel mensen kijken elk jaar opnieuw uit naar de start van de zomerperiode. Beter weer, leuke activiteiten en vooral: op reis gaan. Nog lang voor de zomer van start gaat hebben heel wat mensen al hun reisplannen volledig uitgewerkt en zelfs misschien al de reis voor de komende zomer geboekt. Maar de laatste jaren zijn er steeds vaker mensen die wachten tot de zomer van start gaat of tot ergens middenin de zomermaanden om dan pas hun reis te boeken.

Waarom? Omdat heel veel mensen er van overtuigd zijn dat een reis boeken op het laatste moment een stuk goedkoper is dan wanneer je dezelfde reis bijvoorbeeld enkele maanden op voorhand zou boeken. Dat heet dan een last minute. Maar voor iemand die weinig tot geen ervaring heeft met het boeken van een last minute is elke tip meer dan welkom. Daarom verzamelden wij alvast enkele "gouden" tips waardoor jij binnenkort nog jouw ideale last minute kunt kopen.

Flexibel zijn is belangrijk

Een last minute boeken betekent dat je een vakantie boekt en kort daarna op reis vertrekt. Dat is het principe van zowat alle last minutes en daarom is een last minute in de meeste gevallen ook goedkoper dan wanneer je een gewone reis boekt. Maar om te kunnen genieten van de voordelige prijs mag je wel niet te kieskeurig zijn bij het kiezen van de reisdata. Wanneer je een last minute gevonden hebt, dan zal jij jouw reisdata moeten aanpassen aan de data die voorgesteld worden. Alleen dan kun je op reis aan de meest voordelige prijs!

Vergelijk alle aanbiedingen

Niet alleen via de websites van de verschillende reisorganisaties kun je aanbiedingen vergelijken, maar tegenwoordig zijn er heel wat websites zoals bijvoorbeeld Vakantiedeals.be waar je een handig overzicht vindt van alle mogelijke last minutes die beschikbaar zijn voor jouw gekozen reisdata. Door gebruik te maken van een handige filter en andere opties vind je in enkele muisklikken jouw ideale last minute voor de komende zomer.

Check het weerbericht

Het lijkt misschien een detail, maar het weer is voor heel veel mensen echt wel een belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer je op reis bent. Een tip kan dus zijn om voor je een reis boekt naar een bestemming eens het weerbericht te bekijken waarbij je bijvoorbeeld de trend bekijkt voor een bepaalde periode. Zo kun je al gauw zien of er veel kans is op regen tijdens de gekozen periode of net niet.

Hou jouw ogen en oren open

Bij heel wat reisorganisaties kun je gedurende het hele jaar wel een last minute boeken. Maar tijdens bepaalde periodes geven heel veel reisorganisaties extra kortingen bovenop de scherpe last minute prijzen. Denk maar aan periodes zoals het WK voetbal, Black Friday, de soldenperiode, ... Al deze periodes zijn voor reisorganisaties vanuit commercieel standpunt een extra kans om nog meer klanten te lokken met straffe promoties.

Hou rekening met jouw budget

Wanneer je een last minute gaat boeken, dan boek je deze eigenlijk omwille van het prijsverschil. Hoe goedkoper de last minute is, hoe beter. Maar handig kan zijn om voor jezelf een budget op te stellen. Zo heb je een richtprijs en door met dat budget rekening te houden, weet je ook op voorhand al hoeveel jouw reis exact zal kosten. Zo kom je dus niet voor onaangename verrassingen te staan en kun je met een gerust gevoel op reis vertrekken.

Huur een auto eenvoudig online

Zeker als je kiest voor een kort verblijf, dan wil je het maximale uit jouw verblijf halen en wil je zoveel mogelijk doen en zien. Een gouden tip is dan ook om online een auto te huren in het buitenland, om zo alle mogelijke hotspots te ontdekken die je zeker en vast moet gezien hebben tijdens jouw reis. Tegenwoordig kun je een huurauto in het buitenland zonder enige moeite online boeken via de website van Sunny Cars.