De pretparken openen de deuren!

De zomer staat voor de deur. Vaak wordt de zomer door veel mensen automatisch gelinkt aan reizen. Maar voor veel mensen betekent de zomer ook het seizoen van de pretparken. In ons land vind je namelijk een ruim aanbod van verschillende pretparken waar elk kind (en ook wel een beetje elke volwassen persoon) zich naar hartenlust kan amuseren op één van de vele spannende attracties of bij één van de vele leuke shows. Om je te helpen bij het kiezen tussen één van de vele pretparken zetten wij hieronder nog eens de meest populaire pretparken van ons land op een rijtje:

Bellewaerde

Dit pret- en dierenpark gelegen bij Ieper, West-Vlaanderen, telt maar liefst 54 hectare grond en is daarmee één van de groenste parken van ons land. Vooral de aandacht voor de dieren (meer dan 300 exotische dieren zoals leeuwen, apen en olifanten) en de thematisering staan centraal in het park van Koning Leeuw. Je vindt er tal van spetterende attracties zoals Huracan (een tweekoppige slang die je meeneemt voor een reis door de wondere wereld van de Maya's) of de Bengal Rapid River (een wilde bergrivier waar je draaikolken en en stroomversnellingen moet trotseren). Naast de attracties is Bellewaerde ook gekend voor de prachtige shows en thema-avonden zoals bijvoorbeeld de Gold Rush stunt & dive show of de thema-avond voor Halloween.

Een ticket voor Bellewaerde koop je online vanaf €26,00.

Plopsa

Plopsa is de overkoepelende naam voor de groep van verschillende pretparken die in handen zijn van Studio 100, een Vlaamse producten van kinderprogramma's. De naam Plopsa is een samensmelting van de namen van twee van de meest bekende Studio 100 figuren, Plop en Samson, die trouwens ook de eerste twee figuren waren van Studio 100. Plopsa is dus een organisatie van verschillende parken: Plopsa Indoor Hasselt, PlopsaCoo, Plopsa Indoor Coevorden, HolidayPark Pfalz, Plopsaqua, Mayaland Indoor De Panne, Plopsa Theater en uiteraard het meest bekende park Plopsaland De Panne.

In het recent vernieuwde Plopsaland, dat vroeger door het leven ging als De Meli, vind je tal van leuke attracties terug zoals Anubis The Ride (een rollercoaster door het huis van Anubis), de Boomstammetjes (de alombekende splash van Plopsaland) en uiteraard ook de reuzeglijbaan. Tijdens de zomerperiode worden er ongeveer elke dag shows georganiseerd die volledig in het thema van het park staan. Shows zoals de Maya Show, Wickie De Musical en de Samson & Gert Zomershow zijn enkele van de meest bekende.

Een ticket voor Plopsaland koop je online vanaf €9,99.

Walibi Belgium

In de gemeente Waver ligt het pretpark Walibi. Het familiepark staat vooral gekend om z'n spectaculaire attracties. Je vindt er maar liefst 40 verschillende attracties waaronder 16 attracties voor kinderen, straat animatie en 1 waterpark (Aqualibi). Vooral de zes verschillende achtbanen in het park Walibi spreken tot de verbeelding. Zo zijn de Weerwolf en de Cobra enkele van de meest bekende en tevens ook meest spectaculaire achtbanen van het park. Naast de achtbanen vind je er ook nog tal van waterattracties waaronder de bekende wildwaterrivier Radja River. Ook de Dalton Terror, een toren van 77 meter hoog waar je tegen 110 km/u in vrije val naar beneden valt, is één van de meest bezochte attracties van het park. Naast Walibi kun je ook nog Aqualibi bezoeken. Het is een prachtig waterpark waar je tal van leuke attracties terugvindt zoals glijbanen, jacuzzi's en een golfslagbad.

Een ticket voor Walibi koop je online vanaf €29,00. Een ticket voor Aqualibi koop je online vanaf €5,00.