Deze pretparken moet je deze zomer zeker bezoeken

Voor veel kinderen is het een droom die tijdens de zomermaanden werkelijkheid wordt: een pretpark bezoeken. In ons land heb je heel wat verschillende pretparken waar je kinderen terecht kunnen voor een dag vol plezier, spanning en verwondering. Wij geven alvast een handig overzicht van alle pretparken die je deze zomer eens moet bezoeken.

Aquatopia 

Dit openbaar aquarium op het Koningin Astridplein en op een boogscheut van de Antwerpse Zoo telt ongeveer 10.000 verschillende soorten vissen en reptielen. Het aquarium is opgedeeld in verschillende territoria:

  • haaien
  • rivier
  • koraalrif
  • moeras
  • mangroven
  • mysteries van de oceaan
  • regenwoud
  • labo

In elk van deze territoria vind je specifieke vissoorten of reptielsoorten. Kortom, Aquatopia is de ideale plek voor iedereen die iets wil bijleren over de wondere onderwaterwereld of de leefwereld van reptielen.

Aquatopia

Bellewaerde

Dit pret- en dierenpark is gelegen nabij Ieper in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Het park, dat in handen is van de Franse groep Compagnie des Alpes, dat ook de verschillende Walibiparken in haar bezit heeft, telt ongeveer 5' hectare grond en is vooral gekend omwille van de vele verschillende dieren en de aandacht voor verschillende thema's. Onder het toeziend oog van Koning Leeuw, de mascotte van Bellewaerde, kun je op spannende attracties zitten zoals de River Splash, de Boomerang, El Volador, Screaming Eagle, ...

Verder vind je in Bellewaerde ook heel wat leuke shows zoals de roofvogeldemonstratie en Goldrush waarin de personages op zoek moeten naar verdwenen goud!

Boomerang

Bobbejaanland

Bobbejaanland ligt in Lichtaart, nabij Herentals en Kasterlee. De naam Bobbejaanland komt van de oprichter van het park: Bobbejaan Schoepen. In Bobbejaanland vind je heel wat leuke attracties terug die bestemd zijn voor de hele familie. Enkele voorbeelden hier van zijn de Astroliner, Balloon Race, het Draaiend Huis, Jommekesland, de Texastrein en de zwemvijvers met een zandstrook van ruim twee kilometer. Uiteraard heb je er ook spannende attracties zoals de Calypso, Condor, Rainbow, Troika, ...

Waar Bobbejaanland al sinds de oprichting van het park voor bekend staat zijn de prachtige variétéshows. Zo kun je in het park nog steeds shows bijwonen zoals Country Hall, The Battle (een paardenshow met stunts), de Magic Bubble Show (een zeepbellenshow), The Wheel Of Wonder (een show met magic- en mentalist-acts) en de kindershow waarbij een clown de kinderen en de volwassenen vermaakt.

Typhoon

Plopsaland

Dit themapark is gebaseerd op de gelijkaardige figuren van Studio 100. Het park, gelegen in De Panne aan de Noordzee en de Franse grens is uitermate goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De naam van het park, Plopsaland, is een samensmelting van Kabouter Plop en Samson en Gert, twee zeer populaire programma's van Studio 100. De attracties in Plopsaland zijn vooral bedoeld voor het hele gezin. Zo zijn er de attracties Het Bos van Plop, de Ploptuin, de Boomstammetjes, de Super Splash, Anubis The Ride, ... Met meer dan een miljoen bezoekers het voorbij jaar is het park één van de populairste parken van ons land.

Een bezoekje aan Plopsaland is perfect te combineren met een bezoek aan het nabijgelegen De Panne waar je heel wat leuke winkels vindt en waar je een leuke strandwandeling kunt maken.

Plopsa

Walibi

Dit park ligt in de gemeente Waver en is opgericht in 1975. De naam van het park is afkomstig van de eerste twee letters van de drie gemeenten (Waver, Limal, Bierges) waarin het park gevestigd was. Dit park staat vooral gekend om de meer spectaculaire attracties die je er vindt. Achtbanen zoals de Cobra, de Weerwolf, de Psyké Underground, de Vampire zijn stuk voor stuk zeer spannende attracties.

Verder heb je ook nog leuke waterattracties zoals de Flash Back, de Radja River en de Gold River Adventure.

Walibi

Check zeker ook alle aanbiedingen, kortingen en promoties van de verschillende pretparken op TagCity via deze link!