Dit mag je absoluut niet doen tijdens een eerste date

Een eerste date is voor iedereen spannend. Voor de allereerste keer ontmoet je de persoon waar je gedurende weken, misschien zelfs maanden mee gechat hebt op één of andere datingwebsite. Daarom kan een eerste date redelijk spannend zijn en kan je dus best wel nerveus zijn. Je hoopt dan ook dat alles goed gaat en dat je op het einde van de date allebei een leuke tijd met elkaar doorgebracht hebt. Maar tijdens een date ligt alles eigenlijk in jouw handen: hoe je het aanpakt, hoe je je gedraagt, ... Alles kan het van het ene moment op het andere omslaan en van super leuk naar desastreus gaan door een miniem detail. De tips die wij hieronder verzamelden geven aan wat je absoluut niet mag doen tijdens een eerste date.

Je GSM gebruiken

Ok, wanneer het echt een super dringend telefoontje is, moet je natuurlijk opnemen. Maar het gebruik van je GSM of smartphone tijdens de date is eigenlijk uit den boze. Wanneer je jouw gsm veel gaat gebruiken, dan toon je weinig tot geen interesse in jouw gezelschap en zal de date snel voorbij zijn. De kans dat er een volgende date komt, zal eerder klein zijn. Probeer dus zoveel mogelijk je smartphone in je tas of zak te laten zitten en deel te nemen aan het gesprek om zo te tonen dat je wel degelijk interesse hebt in datgene wat zij of hij te vertellen heeft.

Vermijd emotionele onderwerpen

De bedoeling van een date is om elkaar te leren kennen. Dan is het uiteraard ook de bedoeling dat je met elkaar praat over zaken zoals elkaars hobby's, beroep, familie, ... Maar probeer toch zwaardere of emotionele onderwerpen zoals overlijdens, ziektes, ... te vermijden. Gesprekken over dergelijke onderwerpen zullen meteen een domper op de sfeer brengen en kunnen ervoor zorgen dat dat de persoon die recht tegenover jou zit helemaal niks meer wil vertellen of te emotioneel wordt.

Spreek nooit af bij iemand thuis

De locatie voor een eerste date is één van de belangrijkste zaken tijdens een eerste date. De locatie waar je elkaar voor het eerst ontmoet bepaalt niet alleen de sfeer, maar is ook meteen één van de eerste herinneringen die je aan je eerste ontmoeting hebt. Daarom moet je zorgvuldig een locatie voor de eerste date kiezen. Een goede tip is om elkaar niet voor het eerst te ontmoeten bij elkaar thuis. Een ontmoeting bij iemand thuis zorgt in de eerste plaats voor een onevenwicht maar in de eerste plaats ook voor een ongemak bij de gastheer of de gastvrouw. Belangrijk tijdens een eerste date is dat je je allebei comfortabel voelt.

Laat je date niet betalen

Iets wat enorm vaak gebeurt, is dat één van de twee personen ervan uitgaat dat zijn of haar date de rekening wel zal betalen. Probeer, zeker tijdens een eerste date, bij het ontvangen van de rekening meteen aan te geven dat jij je deel zal betalen. Zo kom je over als een zelfstandig persoon die zijn of haar eigen boontjes wel kan doppen. Uiteraard kan het zijn dat je date voorstelt om de volledige rekening te betalen. Als hij of zij echt aandringt, dan kan je dit aanvaarden, zonder verdere verplichtingen.