Dit zijn de leukste bestemmingen voor een citytrip in de herfst!

Helaas is de zomer alweer voorbij. Veel te snel, zoals altijd! Dat je in juni of juli op reis geweest bent, voel je en zie je al bijna niet meer. Heel wat mensen kiezen er daarom voor om voor het begin van de koude wintermaanden nog vlug even de batterijen op te laden. Een citytrip naar een bestemming waar de zon nog van de partij is, helpt je om met een goed humeur de winterperiode aan te vatten.

Lissabon

Het bruisende nachtleven van Lissabon is zeker en vast de moeite waard om eens mee te maken. Overdag kun je er heel wat prachtige historische bezienswaardigheden bezoeken. Wie van shoppen houdt zal zich hier zeker en vast ook thuis voelen.

Venetië

De typische beelden van Venetië heeft iedereen al wel eens gezien. De smalle straatjes, de imposante gebouwen, de vele kanalen, de bootjes, … Venetië is een stad die je ooit eens gezien moet hebben. Het grote voordeel om naar Venetië te reizen in het najaar is dat het er een stuk minder druk zal zijn en dat de temperaturen ook heel wat lager liggen.

Budapest

De laatste jaren is Budapest uitgegroeid tot één van de meest populaire bestemmingen voor een citytrip. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat je er zeer goedkoop naar toe kunt vliegen. Wanneer je ervoor kiest om tussen eind september en eind oktober naar de Hongaarse hoofdstad te reizen, kun je er genieten van het herfstfestival waarbij dans, muziek en theater centraal staan.

Rome

De Italiaanse hoofdstad is en blijft één van de meest populaire citytrips van het moment. In Rome is het aanbod van cultuur, geschiedenis, architectuur, mode, design, … echt ongelofelijk. Overdag kun je er historische bezienswaardigheden bezoeken en ’s avonds kun je gezellig lekker gaan eten in één van de vele typische restaurantjes. Vanuit Brussel is het amper twee uur vliegen naar Rome!

New York

Een wereldstad als New York hoeft eigenlijk geen uitleg meer. In New York vind je alles: cultuur, kunst, mode, ontspanning, … Wanneer je in New York bent moet je gewoon de verschillende klassiekers zoals het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Central Park, Times Square, … bezoeken. Breng er zeker ook een bezoekje aan één van de verschillende musea zoals het Guggenheim, het Metropolitan Museum of Art, …

Waar en wanneer boek je het best je vliegtuigtickets?

Een periode waarin de vliegtuigtickets het goedkoopst zijn, is moeilijk te voorspellen. Vaak is dit ongeveer 6 maanden voor vertrek, maar het kan ook zijn dat een last minute nog goedkoper is. Bekijk dus zeker en vast alle aanbiedingen en prijzen op de verschillende websites.

Tip: onderstaand lijstje is een lijstje van websites waar je aan een voordelige prijs je vliegticket kunt boeken!

  • Booking.com
  • Brussels Airlines
  • CheapTickets
  • Connections
  • Expedia
  • JetairFly
  • Neckermann
  • Vliegtickets.be