Dit zijn de modetrends voor komende lente en zomer!

Met het einde van de winter in zicht en de start van de lente en dus ook bijna de zomer in aantocht is voor veel mensen het moment aangebroken om de kleerkast eens grondig onder handen te nemen. Veel mensen maken van dit moment gebruik om kleding die niet meer past of die gewoon niet meer mooi is uit hun kleerkast te verwijderen en om zo dus plaats te maken voor enkele nieuwe aankopen.

Waar er oude kleding verdwijnt, komt er natuurlijk plaats vrij voor enkele nieuwe kledingstukken. Elk seizoen opnieuw zijn er enkele trends die de intrede doen in modeland. Ook voor de komende lente en zomer van 2016 zijn er opnieuw heel wat prachtige trends die de damesmode ongetwijfeld zullen domineren. Wij van TagCity zochten de belangrijkste trends alvast op.

Strepen zijn opnieuw hot

Uit de verschillende modeshows die de voorbije maanden reeds plaatsvonden, kunnen we afleiden dat strepen opnieuw hot zijn. Zowel horizontale als verticale strepen in één van je kledingstukken zijn zeker en vast een must have voor je kleerkast. Maar naast de traditionele horizontale en verticale strepen zijn ook diagonale strepen een must have. De streep zien we in verschillende kleuren opduiken. Het handige aan de strepen is dat dit een zeer positief effect heeft op de figuur van een vrouw, zowel bij slanke als volle vrouwen.

Sexy in kant

Kant is altijd al hot geweest, maar voor komende lente en zomer zal het echt hot zijn. Al langer dan vandaag zijn de zogenaamde laced dresses vaak gedragen kledingstukken, maar deze zomer zal je ze nog vaker dan ooit tevoren zien in het straatbeeld. Zowel bij casual gelegenheden als bij feestelijke gelegenheden is een kledingstuk gemaakt in kant een goed idee. Toch is het niet het kant van vroeger. Tegenwoordig mag een kledingstuk in kant een fel kleurtje hebben. Flashy kleuren zoals kersenrood, watermeloen oranje, banaan geel en kiwi groen zijn nu de nieuwe standaard.

Back to the future

Al langer dan vandaag is het trendy om invloeden van vroeger te gebruiken in je kleding. Denk maar aan de stevige opmars van de sneakers de laatste jaren. Modellen zoals de Stan Smith en Adidas Originals gaan opnieuw als zoete broodjes over de toonbanken. Andere retro invloeden zoals streepjes en lappenjurken zijn zeker ook must buy items voor de komende lente en zomer.

Tip: gooi je oude kleding of oude schoenen niet zomaar weg.

Geef ze een tweede leven door ze naar de Kringloopwinkel te brengen of door ze in één van de vele containers in je buurt te deponeren. De kleding in die containers wordt gebruikt voor mensen die het minder breed hebben en die je oude trui of broek maar al te graag zullen dragen. Bovendien kun je er ook voor kiezen om je oude kleding binnen te dragen in één van de vele H&M winkels in je buurt. Voor elke volle zak oude kleding krijg je een kortingsbon waarmee je 15% korting krijgt op je volgende aankoop bij een H&M winkel. Oude schoenen kun je dan weer binnendragen bij Shoe Discount. Tot en met 31 december 2016 kun je je herbruikbare schoenen binnenbrengen en omruilen voor een kortingsbon van 15% waarmee je zomaar 15% korting krijgt op je volgende aankoop bij Shoe Discount.

Knipsel