Drie tips voor online daten

Tegenwoordig doen heel wat mensen steeds vaker een beroep op het internet om op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Vaak zijn dit mensen die uit een echtscheiding komen, een relatiebreuk achter de rug hebben of gewoon op zoek zijn naar een nieuwe liefde in hun leven.

Toch lijkt online daten makkelijker dan dat het eigenlijk in werkelijkheid is. De zoektocht naar een nieuwe liefde is helemaal niet eenvoudig, en zeker niet wanneer je omgaat met mensen die je amper kent. Daarom zochten wij drie handige tips waardoor je slaagkansen tijdens je zoektocht naar een nieuwe partner een stuk hoger zullen liggen.

Kijk goed naar de foto’s van de profielen

Wanneer je actief op zoek gaat naar een nieuwe partner op een datingwebsite, dan kun je enkel en alleen afgaan op het uiterlijk van iemand. Veel mensen vinden dit een nadeel, terwijl anderen het dan weer een voordeel vinden. De eerste (online) indruk is in dit geval dus zeer belangrijk. Toch moet je steeds verder kijken dan je neus lang is. Ga zeker en vast niet af op de eerste foto, de profielfoto, van iemands profiel.

Probeer om ook andere foto’s van die persoon te bekijken, dan kan je al gauw zien hoe die man of vrouw er echt uitziet. Bekijk zeker ook de beschrijving van het profiel. Wanneer er bijvoorbeeld staat dat hij of zij blond haar heeft terwijl die persoon op de foto bruin of zwart haar heeft, dan sla je dat profiel best over.

Wees niet te opdringerig

Heel wat mensen, in de meeste gevallen mannen, zijn meteen enorm enthousiast wanneer ze een interessant profiel zien. Vaak proberen ze dan al meteen in contact te komen met die persoon en wanneer dat niet meteen lukt, dan proberen ze om die persoon nogmaals te contacteren.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat de persoon aan de overkant maar weinig zijn of haar berichten checkt en wanneer hij of zij dat dan toch doet en heel wat berichten terugvindt van jou, dan zal ze al snel afknappen. Probeer daarom steeds rustig te blijven en vooral niet opdringerig over te komen. Wanneer iemand je berichtje nog niet beantwoord heeft, is het uiteraard toegestaan om eens een reminder te sturen.

Kijkt uit welke datingwebsite je gebruikt

Niet elke datingwebsite is dezelfde. Bij heel wat datingwebsites moet je bijvoorbeeld een maandelijks bedrag betalen om je profiel bij die website online te houden. Andere datingwebsites bieden dan weer een gratis inschrijving aan of bieden je een gratis proefperiode aan, ideaal om meteen de juiste partner te vinden!

Check zeker ook de reputatie van de verschillende datingwebsites. Meetic bijvoorbeeld staat gekend als één van de meest betrouwbare en meest gebruiksvriendelijke datingwebsite van het moment. Het kwaliteitsverschil tussen zo’n datingwebsite en ééntje die helemaal niet gekend is, is opmerkelijk.