Dankzij deze tips haal je het maximum uit je trip naar Disney

Een trip naar Disneyland Paris is altijd leuk. Uiteraard voor de kinderen, maar ook voor volwassenen is een uitstapje naar één van de grootste themaparken ter wereld een bijzondere ervaring. De magische wereld van Disney ontdekken blijft voor heel veel mensen iets ongelofelijks.

Voor volwassenen omdat ze de meeste Disneyfiguren al kennen van toen ze nog klein waren, en voor kinderen omdat ze de Disneyfiguren die ze kennen van op televisie nu in het echt kunnen ontmoeten.

Maar toch vraagt een bezoek aan Disneyland Paris enige voorbereiding. Om je trip goed en wel te laten verlopen plan je best een aantal zaken op voorhand. Ook wij spreken uit ervaring wanneer we zeggen dat de volgende tips echt handig zijn!

Vervoer

Wanneer je vanuit België naar Disneyland Paris reist, dan kun je dit doen op verschillende manieren. De makkelijkste en tevens snelste manier om er te geraken, is met de TGV of Eurostar. Vanuit Brussel-Zuid of met een overstap met de Belgische Spoorwegen is er een rechtstreekse verbinding naar het treinstation van Marne-la-Vallée – Chessy (Disneyland Paris) dat zich aan de ingang van beide parken bevindt.

Aan het treinstation is er ook een busstation waar alle shuttlebussen naar de verschillende hotels vertrekken. Zo ben je binnen het kwartier aan je hotel. Je treintickets voor de TGV of Eurostar koop je best op voorhand via de officiële website. Vaak zijn er leuke promoties of acties waarbij je een korting krijgt of waarbij iemand gratis mag reizen. Regelmatig de website checken is dus de boodschap!

Tickets voor de parken

Net als je treintickets koop je ook je toegangstickets voor de parken best ruim op voorhand. Via de officiële website van Disneyland Paris kun je via de handige zoekfunctie meteen op zoek gaan naar ticketprijzen voor de periode waarin jij wenst te gaan. Je kunt er ook meteen je favoriete hotel selecteren en zo je toegangstickets voor de parken en je verblijf in één van de Disneyhotels regelen.

Wanneer je verblijft in één van de verschillende Disneyhotels geniet je van enkele voordelen. Zo heb je alle dagen onbeperkt toegang tot de twee Disney Parken en mag je gratis parkeren bij je Disney Hotel. Bovendien mag je ook gratis gebruik maken van de shuttlebussen die je naar de Disney Parken brengen. Ook mag je gebruik maken van je fastpass, om zo de wachttijden aan attracties te vermijden.

Andere nuttige tips

  • Bereid je bezoek aan de twee parken goed voor (op verschillende tijdstippen kun je de Disneyfiguren ontmoeten)
  • Plan welke attracties je op welke dag zal bezoeken (als je meerdere dagen gaat, als je slechts 1 dag gaat dan kies je er best enkele attracties op voorhand uit die je zeker wil bezoeken)
  • Ga ’s morgens zo vroeg mogelijk naar de ingang van de parken. Op die manier zal je minder lang moeten wachten en kun je dus meer attracties bezoeken
  • Maak gebruik van je fastpass-ticket. Dankzij je fastpass-ticket kun je in tussentijd een andere attractie bezoeken en hoef je nadien minder lang aan te schuiven voor attractie waarvoor je je fastpass-ticket gebruikt hebt.
  • Geniet er van en vergeet niet om veel foto’s te nemen!