Ga je binnenkort gezellig kamperen? Dit heb je nodig!

De herfstperiode is de ideale periode om gezellig te kamperen. ’s Morgens en ’s avonds is het helemaal niet meer zo warm als tijdens de zomermaanden juli en augustus, waardoor je makkelijker en veel beter slaapt.

  • Ook overdag is het een stuk minder warm, waardoor het in de tent heel wat draaglijker is dan tijdens de warme zomermaanden.
  • Bovendien maakt de natuur zich volop klaar voor de intrede van de winter, wat ervoor zorgt dat je hier en daar prachtige taferelen te zien krijgt. Denk maar aan de verkleuring van de blaadjes aan de bomen, wat soms echt ongelofelijk mooi is.
  • Maar zoals je al kon lezen is het tijdens de herfstperiode een stuk minder warm dan tijdens de warme zomermaanden juli en augustus. Hierdoor moet je je toch wel redelijk goed voorbereiden vooraleer je ergens gaat kamperen om er nadien ten volle van te kunnen genieten.
  • Wij zochten enkele artikelen die je zeker nodig hebt tijdens het kamperen in de herfst.

Kampeertentje

Een degelijk en makkelijk op te zetten tentje is zeker en vast geen overbodige luxe tijdens het kamperen. Bij Decathlon kun je sinds kort de kampeertent 2 Seconds Easy Fresh & Black van het merk Quechua kopen. Op het eerste zicht lijkt het een gewone tent, maar uniek aan deze tent is dat het in deze tent donker blijft, ook wanneer het buiten helemaal niet donker is. Dit komt door de gepatenteerde BLACK-buitenstof, ideaal dus voor een goede nachtrust!

Slaapzak

Om het warm te hebben tijdens de nacht, is het belangrijk dat je een degelijke slaapzak hebt. Daarom raden we jou aan om niet meteen de goedkoopste slaapzak te kopen. Lees zeker alle eigenschappen van de verschillende slaapzakken, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Sommige slaapzakken zijn namelijk bestand tegen een lagere temperatuur, andere tegen een hogere temperatuur.

Verlichting

In tegenstelling tot zomermaanden, is het tijdens de herfstperiode ’s avonds vroeger donker en ’s morgens langer donker. Daarom kan goed werkende verlichting enorm handig zijn tijdens het kamperen. In de webshop van Decathlon vind je heel wat verschillende mogelijkheden gaande van lampen die je op je hoofd moet zetten tot lampen die je aan je tent kunt bevestigen.

Regenkledij

Tijdens de herfstmaanden, en zeker in België, is de kans op regen een stuk groter dan tijdens de zomermaanden. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid bent op eventueel slecht weer met heel wat regen. Degelijke regenkledij die je goed beschermt tegen de regen zorgt ervoor dat je minder last ondervindt van het slechte weer en dat je bovendien ook minder makkelijk ziek wordt door de koude en de natte.

Wandelschoenen

Kamperen staat bij heel veel mensen gelijk met de natuur ontdekken. En wat is er leuker om de natuur te ontdekken dan een wandeltocht? Gedurende enkele uren één zijn met de natuur tijdens een gezonde wandeling door een prachtig landschap is een unieke ervaring. Maar ook hier is het belangrijk dat je goede en vooral degelijke wandelschoenen hebt om je voeten te beschermen en te verzorgen. Goede wandelschoenen zorgen ervoor dat je na een lange wandeltocht minder snel last zal hebben van blessures of irritaties.