Getest : Marley Spoon maaltijdbox

Maaltijdboxen kennen de laatste jaren een grote opmars. De wereld van gemakkelijk en lekker eten thuis, zonder daarvoor zelf al te veel moeite voor te moeten doen, kent in België verschillende aanbieders. Boxen als HelloFresh, Smartmat en recent ook Carrefour, Delhaize en Colruyt spelen hier allemaal op in.

Wij van TagCity mochten ook de maaltijdbox van Marley Spoon uitproberen. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees mee!

Marley Spoon in een notendop

Marley Spoon is een maaltijdbox service waarbij je als klant kunt kiezen welke gerechten er bij jou thuis worden bezorgd. Je hoeft dus niet te eten wat de pot schaft, maar je kan iedere week uit een menu van 7 verschillende recepten kiezen waarbij zowel vlees, vis als vegetarische gerechten aan bod komen.

De maaltijdbox van Marley Spoon is in 2 varianten verkrijgbaar: de Classic box (voor twee volwassenen) of de Familie Box (voor twee volwassenen en twee/drie kinderen). Ook hoef je geen vast abonnement te nemen. Je kiest de weken uit waarop jij wilt bestellen en kijkt hoeveel gerechten je nodig hebt.

De maaltijdbox

De ingrediënten worden, verpakt per gerecht, in recycleerbare materialen gekoeld thuisbezorgd. Groot pluspunt is dat álle ingrediënten op maat worden geleverd. De bijgeleverde recepten zijn duidelijk (ook voor de keukenleek) en geïllustreerd met mooie foto’s. Je kan ook zien waar de producten vandaan komen.

Lekkere gerechten

We hebben twee gerechten uitgeprobeerd, namelijk de Fettucini alla Saltimbocca met kip en broccoli en Mediterraans gevulde pita's, zoete geroosterde uien en tzatziki. De producten die we voor deze gerechten gekregen hebben waren vers en van zeer goede kwaliteit. De recepten hebben ons stap voor stap en zonder problemen doorheen het kookproces geleid. Ook de bereidingstijden van de gerechten waren correct.

Het resultaat was lekker. Heel erg lekker zelfs. We hebben er allebei van genoten. Het waren verrassende, niet alledaagse gerechten, van goede kwaliteit, waarin mooie producten waren verwerkt. Wij hebben twee dagen echt gesmuld!

Het oordeel

Marley Spoon heeft ons verrast. De maaltijdbox ziet er verzorgd uit en de producten zijn erg vers en goed van smaak. Je proeft écht de goede kwaliteit van de ingrediënten. De recepten zijn duidelijk vormgegeven, gemakkelijk te volgen en bevatten stap voor stap foto’s. De prijzen kan je terugvinden op hun website.

Heb je ook zin gekregen in een maaltijdbox van Marley Spoon? Via TagCity ontvang je 22€ korting op je eerste maaltijdbox.