Goedkoop een auto huren? Wij zochten het uit!

Yes, eindelijk is het bijna zo ver: de zomer is in zicht! De zomer doet ons niet enkel en alleen verlangen naar het mooie weer maar ook naar vakantie. Meer dan de helft van alle Belgen gaat deze zomer op reis naar één van de vele verschillende bestemmingen. Naar jaarlijkse gewoonte doen de populaire toeristische bestemmingen zoals Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal het opnieuw zeer goed. Maar ook andere verre en minder verre bestemmingen zoals Kroatië, Zuid-Amerika, Centraal-Amerika en de Verenigde Staten zijn ook dit jaar populaire bestemmingen.

Groot voordeel: onafhankelijkheid

Veel mensen gaan op reis naar één van deze vele bestemmingen om er even tussenuit te zijn en om even tot rust te komen door te ontspannen aan het strand en de dagelijkse routine even te onderbreken. Maar veel mensen houden er van om tijdens hun vakantie juist actief bezig te zijn door bijvoorbeeld bezienswaardigheden te bezoeken of een rondreis in te plannen. Heel veel mensen maken dan ook ter plekke gebruik van een huurauto om zich zo te verplaatsen van punt a naar punt b. Vooral de onafhankelijkheid van een huurauto is voor veel mensen zeer belangrijk. Je bent volledig vrij en je bepaalt zelf waar je heen rijdt.

Hoge prijs is vaak een drempel

Toch is er voor veel mensen de prijs van een huurauto vaak de drempel om een auto te huren in het buitenland. Toch kun je wanneer je goed uitkijkt tegen een zeer redelijke prijs een auto huren in Spanje, Italië, Frankrijk of een andere bestemming via één van de vele verschillende maatschappijen die auto's verhuren.

Proef op de som

Daarom namen wij zelf de proef op de som en gingen we op zoek naar de goedkoopste huurauto op één van de meest toeristische bestemmingen van komende zomer: het Spaanse Malaga en dit voor de periode van 11 juli 2016 (10 uur 's morgens) tot en met 17 juli 2016 (19 uur 's avonds), het hoogseizoen dus. De auto halen we af en brengen we terug bij het kantoor op de luchthaven van Malaga. De leeftijd van de bestuurder bedraagt 35 jaar en de bestuurder heeft geen lidkaart bij één van de maatschappijen. We zochten naar de goedkoopste huurauto bij de volgende maatschappijen: Hertz, Sunny Cars, Alamo en Europcar.

Hertz

Hertz

Sunny Cars

Sunnycars

Alamo

Alamo

Europcar

Europcar

Conclusie

Wanneer we de vier verschillende huurauto's bekijken merken we meteen al één groot verschil op: de prijs. Nergens vind je dezelfde prijs terug, terwijl alle vier de zoekopdrachten voor dezelfde periode bedoeld waren en tevens voor een even lange huurperiode van de auto. Zo merken we meteen al dat een auto huren bij Sunny Cars de goedkoopste optie is. Hier kun je voor de periode van 11 juli 2016 tot en met 17 juli 2016 een auto huren voor €203. De duurste huurauto vinden we terug bij Alamo. Hier zouden we €384 euro betalen of uitgerekend €181 meer betalen. De prijzen van Hertz en Europcar met respectievelijk €258,96 en €255,88 zijn aan elkaar gewaagd.

autoverhuur

Toch mogen we de voorwaarden zeker niet over het hoofd zien. Zo moet je bij Hertz en Europcar meteen beslissen en betalen indien je een auto aan deze prijs wenst te huren. Indien je pas ter plaatse beslist om een auto te huren betaal je meteen een stuk meer. Uiteraard moet je ook de andere voorwaarden bekijken. Benzinekosten, verzekering, het aantal zitplaatsen, ... Deze zaken zorgen er voor dat de prijs van een huurauto hoger of juist lager ligt.

Maar wie dus in de periode van 11 juli 2016 tot en met 17 juli 2016 een auto wil huren in het zonnige Malaga (Spanje) huurt het goedkoopst bij Sunny Cars.