Gouden tips voor de komende soldenperiode

Het huidige jaar is bijna ten einde en dat betekent niet alleen dat er enkele leuke feestdagen zoals Kerstmis en Nieuwjaar voor de deur staan. Neen, dat betekent ook dat één van de meest drukste periodes van het jaar er aan komt: de koopjesperiode.

  • Tijdens de koopjesperiode kun je bij heel wat winkels, zowel gekende als minder gekende winkels, kleding kopen aan een verminderde prijs. Meestal kun je er tijdens de soldenperiode kleding kopen met kortingen die gaan van 20%, 30%, 40% of zelfs 50% als je echt geluk hebt.
  • Naar het einde van de koopjesperiode proberen de meeste winkels nog om ook de laatste stuks verkocht te krijgen door de klanten te verleiden met kortingen tot wel 70% of zelfs meer!
  • Toch zijn er enkele tips waarmee je tijdens de soldenperiode rekening moet houden indien je echt voluit wil profiteren van die ongeziene kortingen. Onderstaand lijstje zal je alvast een stuk vooruit helpen!

Controleer eerst je kleerkast

Een zeer belangrijke tip: controleer nog voor de soldenperiode je kleerkast. Zo kun je inschatten naar welk kledingstuk of accessoire jij tijdens de soldenperiode op zoek moet gaan. Heel veel mensen kopen tijdens de koopjesperiode kledingstukken of accessoires, terwijl ze dit thuis al liggen hebben. De meeste winkels aanvaarden geen teruggebrachte artikelen die aangekocht zijn tijdens de koopjesperiode.

Snel zijn is de boodschap

Dit jaar valt 1 januari op een zondag, wat betekent dat er wellicht heel veel winkels uitzonderlijk hun deuren zullen openen. Maar bij de meeste winkels zal de soldenperiode pas echt van start gaan vanaf 2 januari, op maandag dus. Toch kun je, als je goed rondkijkt, nog voor de soldenperiode bij heel wat winkels profiteren van leuke kortingen als je goed rondkijkt. Een tip kan zijn om zelf aan de verkoper te vragen of er al kortingen zijn!

 Stel voor jezelf een budget op

Doordat heel veel winkels enorme kortingen geven op hun artikelen kan het enorm verleidelijk zijn om alles wat je ziet te kopen. Vaak besef je pas na enkele dagen dat je eigenlijk te veel geld uitgegeven hebt en dat je best wat minder geld had uitgegeven, en wat meer had gespaard. Dit kun je makkelijk voorkomen door zelf nog voor de start van de solden een budget op te stellen waar je je aan moet houden.

Ga meerdere keren naar de solden

Maak nooit de fout om slechts één keer naar de solden te gaan. De meeste winkels maken nog voor de start van de soldenperiode een selectie van artikelen die ze eerst verkocht willen krijgen. Eenmaal deze artikelen verkocht zijn maken ze een selectie van andere artikelen die de deur uit moeten. Daarom moet je steeds 2 à 3 keer naar de solden gaan om zeker te zijn dat je niets over het hoofd ziet.

Shop online

Een gouden tip is om gewoon online te shoppen. De meeste webshops zoals Zalando, Ici Paris XL, de Bijenkorf, Asos, … geven nog voor de start van de solden mooie kortingen weg. Maar wanneer je online shopt kun je ook gewoon veel sneller alle verschillende winkels bezoeken. Bovendien is al gebleken dat online shoppen een stuk goedkoper is dan wanneer je gewoon gaat winkelen.

Op TagCity vind je een handig overzicht van meer dan 560 verschillende webshops en hun bijhorende kortingen en promoties. Zo wordt shoppen tijdens de soldenperiode nog eenvoudiger en leuker!