Griep? Deze 7 tips helpen je er bovenop!

Elke winter hoor je het wel eens in het nieuws dat de griep opnieuw in het land is. Daarmee wordt bedoeld dat de kans groot is dat heel wat mensen besmet worden met de griep. Wanneer je het ongeluk hebt om ziek te zijn door griep, dan ondervind je ongeveer twee weken lang de typische griepklachten zoals hoofdpijn, hoesten, spierpijn, koorts, …

Aan de griep zelf kun je eigenlijk weinig doen, ook antibiotica helpt niet, maar toch zijn er enkele tips die kunnen helpen:

  1. Probeer de griep te voorkomen

Zoals je al eerder kon lezen wordt de zogenaamde piekperiode waarin de kans het grootst is dat je besmet wordt steeds tijdig aangekondigd in het nieuws. Hier kun je dan op anticiperen door bijvoorbeeld een vaccin te laten zetten om besmetting te voorkomen. Maar ook andere maatregelen zoals je handen wassen met water en zeep, voor een goede hygiëne in huis zorgen, jezelf fit proberen te houden, … kunnen ervoor zorgen dat jij niet besmet raakt.

  1. Neem contact met je arts op

Wanneer je toch bij de ongelukkigen bent en dus besmet bent, dan neem je best contact op met je arts om te checken of het wel degelijk de griep is, en niets anders. Symptomen zoals langdurige hoge koorts, benauwdheid, sufheid, … kunnen wijzen op de griep.

  1. Zorg voor de juiste medicatie

Na het bezoek aan je huisarts zal je hoogstwaarschijnlijk een voorschrift meekrijgen met daarin enkele geneesmiddelen die je moeten helpen genezen. Indien je geneesmiddelen moet nemen die zonder voorschrift verkrijgbaar zijn, dan kun je deze online kopen aan een voordelige prijs.

  1. Probeer je lichaamstemperatuur stabiel te houden

Wanneer je ziek bent, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaamstemperatuur stabiel blijft. Op die manier kan je lichaam zoveel mogelijk energie gebruiken om het griepvirus onschadelijk te maken en is de kans dus ook groter dat je sneller geneest.

  1. Uitzieken is belangrijk

Veel mensen die ziek zijn van de griep proberen na een week opnieuw aan de slag te gaan en denken dat het ergste nu wel voorbij zal zijn. Maar heel veel van die mensen moeten na enkele dagen opnieuw thuis blijven omdat ze hervallen zijn. Dit komt omdat ze de tijd niet genomen hebben om voldoende uit te zieken en zo volledig te herstellen. Maak van de tijd die je thuis doorbrengt gebruik om bijvoorbeeld een goed boek te lezen of een leuke film te bekijken.

  1. Gezond eten en drinken is belangrijk

Niet alleen wanneer je de griep hebt is gezond eten en drinken erg belangrijk. Voldoende groenten en fruit eten zorgt ervoor dat je lichaam het voldoende aantal vitaminen binnenkrijgt dat het nodig heeft om je in de eerste plaats te beschermen tegen de griep of om in de tweede plaats sneller te genezen. Wie tijdens zijn of haar ziekte geen zin heeft om boodschappen te doen kan ervoor kiezen om een maaltijd box met gezonde ingrediënten aan huis te laten leveren.

  1. Rook irriteert de slijmvliezen

Probeer zoveel mogelijk sigarettenrook te vermijden. De rook van sigaretten is namelijk erg schadelijk maar de rook zal ook je slijmvliezen irriteren en je herstel zeker niet bevorderen. Om te stoppen met roken kun je online verschillende middelen kopen.