Helemaal klaar voor de lente met de Bijenkorf

De koude dagen liggen eindelijk achter ons en we kunnen vol verlangen uitkijken naar de lente en vervolgens de zomer. Eindelijk kunnen de dikke jassen en gebreide wintertruien veilig opgeborgen worden in de kast en kan er plaats vrij gemaakt worden voor de lichtere kleding. Voor heel veel mensen is het einde van de winterperiode immers ook het signaal om eens de inhoud van hun kleerkast te inspecteren en eventueel enkele dingen die al langere tijd niet meer gedragen zijn te verwijderen. De plaats die vrij gekomen is kun je dus opvullen met kleding voor de lente, maar wat zijn nu juist de musthaves voor de komende lenteperiode?

Een luchtig topje

Je kon het al afleiden in de inleiding van deze tekst, maar het einde van de winterperiode betekent ook dat we afscheid mogen nemen van de dikkere winterkleding zoals de dikke wintertruien, dikke winterjassen, ... Tijdens de lente liggen de gemiddelde temperaturen (hopelijk) al een stuk hoger dan tijdens de winterperiode, en kunnen we dus al iets lichtere kleding dragen. Een kledingstuk dat zowel tijdens de lenteperiode als tijdens de zomer zeker en vast een plek verdient in jouw kledingkast is een kleurrijk en luchtig topje. Dit past erg goed op een leuke denim jeans of eventueel een korte broek.

Hip met een choker

In de jaren '90 was de choker niet weg te denken uit het straatbeeld, maar sinds die periode hebben we de choker jammer genoeg niet meer terug gezien, tot nu. Vorige zomer was de choker al terug, maar deze zomer wordt de choker echt hét accessoire dat je moet hebben. Een choker kan een gewone ketting zijn, maar het kan ook soort koord of een fluwelen/satijnen bandje rond de nek zijn. Chokers vind je bijvoorbeeld ook met een hanger aan of zonder.

Bye Bye skinny jeans, hello bootcut jeans

Wie tot voor kort geen skinny jeans in z'n kleerkast had hangen, werd zowat raar bekeken. De skinny jeans was langere tijd het type jeans dat je echt in jouw kleerkast moest hebben. Maar sinds kort is er de bootcut jeans. Zeker de types bootcut jeans in een lichtere kleur zijn echte musthaves voor de komende lente/zomer.

Bling bling does the thing

Als accessoire is niet alleen de choker helemaal terug, maar wat je zeker ook moet hebben zijn goudkleurige oorringen, en dan nog liefst zo lang mogelijk. Sieraden zijn namelijk al langere tijd een erg belangrijk onderdeel om je outfit helemaal compleet te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan kettingen, ringen, haaraccessoires, ... Maar nu zijn het dus vooral de lange oorbellen die je moet hebben. Qua kleuren kun je kiezen tussen zilver, brons, goud en rosé goud!

Coole sneakers

Sinds een paar jaar moet iedereen wel een paar sneakers in zijn of haar kast hebben staan. Sneakers zijn helemaal terug van weggeweest, en je vindt ze in alle geuren en kleuren. Wat wel opvallend is, is dat er voor deze lente/zomer vooral witte sneakers voorgesteld worden. Dit kunnen volledig effen witte sneakers zijn, maar het mag ook een sneaker zijn met een kleurrijk accent om de felle witte kleur wat te breken en om ervoor te zorgen dat de schoen beter past bij het kledingstuk dat je erbij draagt.