Het andere Mallorca

Het andere Mallorca – verblijf in de natuur

Dringend nood aan stilte, natuur en zon? Dan is een Mallorca een absolute aanrader. Op het grootste eiland van de Balearen beleef je op betoverende plekken van de totale rust. Zo vonden wij in het aanbod van Neckermann precies wat we zochten: een hotelverblijf in een finca, midden in de bergen en niet ver van het haventje Port de Soller. We reserveerden meteen ook een wagen via Neckermann. Het binnenland van Mallorca, met zijn natuurparken en berglandschappen is immers echt een rondreis waard.

Neckermann-finca: rust en gastvrijheid
We waren meteen weg van de finca die Neckermann ons voorstelde. Een charmant, gerenoveerd landhuis in een uitgestrekt domein – ooit de thuis van een welgestelde familie olijfbouwers. Nu verblijf je er in comfortabele kamers, en geniet je van de gezelligheid en persoonlijke service in een rustige en natuurlijke omgeving. Heerlijk ontspannen naast het zwembad, of van op je terras het betoverende berglandschap bewonderen.

Mallorca: betoverende bergen
Aan de westkust van Mallorca, in de Serra Tramuntana, loop je door adembenemende berglandschappen. Om de top van de hoogste berg, de Puig Major, te bereiken, moet je 1445 meter klimmen. Is dat je te hoog? Wandel dan van Port de Soller naar het uitkijkpunt Mirador ses Barques. De paden ernaartoe zijn gemarkeerd en voeren langs landelijke wegen en pittige passen. Je inspanningen worden met een fabuleus uitzicht beloond – op de bergreuzen, het onmetelijke blauw van de Middellandse zee, en het stadje Port de Soller.

Wil je wél genieten van de natuurpracht, maar ben je niet zo’n stapper? Rijd dan met het authentieke houten treintje van Palma de Mallorca naar Port de Soller: een onbeschrijfelijk landschap trekt aan je voorbij. Tijdens het mooiste stuk, tussen Bunyola en Soller, rijd je tussen de steile bergwanden van de Serra de Tramuntana door. Leuk om te combineren met een dagje Palma de Mallorca.

Palma: cultuur aan zee
Palma de Mallorca bruist. Er is altijd wel iets te beleven – voor jong en oud. Slenter over La Rambla de Passeig d’es Born, en verwen je de smaakpapillen in een lekker restaurantje. Cultuurliefhebber? De Kathedraal La Seu, het Kasteel van Bellver en het schitterende Koninklijk Almudaina in de oude binnenstad zijn een must. Of verdwaal gewoon in de kleine straatjes van de Moorse wijk, en snuif de sfeer van de ontroerende, oude binnenplaatsjes op. Een terrasje aan de haven is een heerlijke afsluiter! En de mooiste plek om te zitten, als de zonsondergang de stad in een gouden gloed zet.

Mallorca: ongerepte natuur
Ongerepte natuur? Waan je Darwin in het Park Natural Sa Dragonera en ontdek de vele vogelsoorten die op het eiland leven. Je vaart er met de boot vanuit Sant Elm naartoe. Nog een leuke boottocht? Een excursie naar Sa Calobra, met zijn overweldigende Torrent de Pareis-kloof. Je kan erdoor stappen, al is dat niet ongevaarlijk bij regenval. Of wandel door het beschermde Serra de Llevant-natuurpark. In de weelderig groene bergen en op het maagdelijke strand van s’Arenalet de Verger beleef je volop het Robinson Crusoe-gevoel. Heb je nog pit in de benen? Loop dan naar de Talaia de Moreia uitkijktoren en geniet van het blauwste zeezicht.

El condor pasa
Mallorca is van de laatste eilanden in Europa waar je de monniksgier nog in het wild observeert. De Fundación Para la Conservación del Buitre Negro ijvert voor de instandhouding van deze bedreigde soort. Ze vangt gewonde gieren op, en zet ze terug uit. Je kunt het centrum in Campanet bezoeken. Maar heb je zin in een indrukwekkende ervaring? Ga op wildlife-excursie met het ecotoeristische Pro Nature Travel. Op wandeltocht door Torrent de Mortitx daal je door de wondermooie Serra de Tramuntana en naar de Grotten van de Zes Heksen aan de zee af. Je kans om onderweg gieren te spotten? Heel hoog!

Je Neckermann topvakantie
Mallorca biedt voor ieder wat wils. Genieten van uitgestrekte zandstranden, helderblauwe zee en een zalig zonnetje? Het bruisende leven van levendige badplaatsen? Of zoek je de rust en de natuur? Ga zeker eens bij Neckermann te rade. Met hun aanbiedingen beleef je een droomvakantie.