Hier beleef je de perfecte autovakantie met je gezin

Je kent het tafereel dat zich afspeelt vooraleer je een vakantie boekt vast wel. Eerst en vooral heel wat discussie over de bestemming zelf, daarna over de prijs  en uiteindelijk ook nog over het hotel.

  • Toch kiezen veel Vlamingen er vaak voor om met de auto op vakantie te gaan.
  • Uiteraard ligt je bestemming automatisch dan minder ver dan wanneer je met het vliegtuig reist. Maar wanneer je met de auto reist geniet je wel van enkele voordelen die je bij een vliegvakantie niet hebt.
  • Zo reis je volledig onafhankelijk en ben je niet gebonden aan de uren van vertrek en aankomst van het vliegtuig en kun je dus zelf bepalen hoe lang je rijdt en waar en wanneer je stopt.
  • Maar ook de kostprijs van een autovakantie ligt vaak een stuk lager in vergelijking met een vliegvakantie.
  • Dit is meteen ook de reden waarom veel Vlaamse gezinnen er voor kiezen om met het hele gezin op reis te gaan met de auto: de prijs ligt gewoon veel lager.

Maar herinner je je nog de punten van discussie die we daarnet aanhaalden? Wel, wij zochten alvast enkele bestemmingen op die deze zomer ongetwijfeld zeer populair zullen zijn voor gezinnen die kiezen voor een autovakantie.

Frankrijk

Frankrijk is en blijft nog steeds een zeer populaire bestemming voor autovakanties. Een logische verklaring hiervoor is uiteraard het feit dat het een buurland is van België en je dus op enkele uren tijd al je bestemming kunt bereiken. Maar daarnaast heeft Frankrijk nog veel andere aantrekkingsfactoren. Denk maar aan het lekkere eten en drinken, de mooie landschappen, de grote variatie die Frankrijk te bieden heeft en uiteraard spreekt bijna elke Belg ook de taal die er gesproken wordt!

Kroatië

Al sinds enkele jaren terug is Kroatië een enorm populaire vakantiebestemming geworden. Het land, dat in het geografische hart van Europa ligt grenst aan Slovenië en Hongarije en ligt nabij Griekenland, nog zo een populaire toeristische bestemming. Met maar liefst 1.185 verschillende eilanden is de kustlijn van Kroatië werkelijk uniek. Van die 1.185 eilanden zijn er slechts 66 bewoond. Wanneer je de stranden verlaat kom je in het ruwe binnenland terecht waar je bossen, nationale parken, meren en hoge bergen tegenkomt. De hoofdstad van Kroatië, Zagreb, is een echt pareltje.

Spanje

Wie zeker wil zijn van het goede weer moet deze zomer naar Spanje. Bestemmingen zoals Salou en Lloret de Mar zijn elk jaar opnieuw zeer populaire bestemmingen bij de Vlaamse toeristen. In Spanje vind je ook gewoon alle ingrediënten om er een onvergetelijke vakantie te beleven. Zon, zee, strand, een prachtig binnenland, historische steden, cultuur, lekker eten en bovendien is Spanje helemaal niet duur in vergelijking met andere Europese landen. Voor amper enkele euro's heb je al een lekker bord tapa's of paella waarmee je je meteen onderdompelt in de Spaanse keuken.

Nog veel meer bestemmingen voor een leuke autovakantie vind je bij verschillende touroperators of reiswebsites. TUI bijvoorbeeld biedt heel wat goedkope autovakanties aan naar één van deze bestemmingen maar ook naar heel wat andere bestemmingen. Bekijk dus zeker het volledige aanbod van autovakanties op de website van TUI en boek snel je onvergetelijke vakantie!