Hier boek je het goedkoopste vliegticket

In een vorige blogpost zochten we nog uit waar je nu eigenlijk aan de goedkoopste prijs een huurauto kunt boeken. Na wat zoek- en denkwerk konden we uiteindelijk een mooie vergelijking opmaken waaruit duidelijk werd welke website er de goedkoopste huurauto aanbiedt. Maar een huurauto is slechts een onderdeel van je vakantie. Alles begint uiteraard met het boeken van je vliegtickets naar één van de vele verschillende bestemmingen. Veel mensen doen vaak nog beroep op een reisbureau om hun vliegtickets te boeken.

Vliegtickets boeken via internet

Maar het komt wel steeds vaker voor dat mensen hun vliegtickets boeken via internet, rechtstreeks bij de touroperator, bij de luchtvaartmaatschappij of bij een tussenpersoon zoals bijvoorbeeld Ebookers of CheapTickets. Tegenwoordig zijn er dus heel wat verschillende partijen waar je je vliegtickets bij kunt reserveren. Mensen weten dan ook vaak niet welke er nu eigenlijk de goedkoopste is. Vaak ook omdat ze het niet zien zitten om alle partijen met elkaar te vergelijken. Wel, geen probleem, gelukkig is er nog TagCity.
italy-1014310_960_720

Wij zochten het uit voor jou

Net als bij het boeken van een huurauto gingen we ook bij het boeken van een vliegticket op zoek naar de goedkoopste aanbieder. Deze keer gingen we op zoek naar vliegtickets met als bestemming Rome. We kozen ervoor om te vertrekken vanuit op 17 juli 2016 en terug te reizen op 22 juli 2016, het hoogseizoen dus voor een citytrip naar Rome. Het reisgezelschap bestaat uit 2 volwassenen en we kiezen ervoor om te reizen in economy class en we kiezen ook voor een rechtstreekse vlucht. We gingen op zoek naar het goedkoopste vliegticket bij Ebookers, CheapTickets, TUI fly, Brussels Airlines, Connections, Expedia en Neckermann.

Ebookers

ebookersebookers1

CheapTickets

CheapTickets

TUI fly

jetairfly

Brussels Airlines

Brussel Airlines

Connections

connections

Expedia

expedia

Conclusie

Na wat opzoekingswerk bij de verschillende aanbieders van vliegtickets blijkt uit ons onderzoek dat CheapTickets de goedkoopste vliegtickets aanbiedt voor een reis naar Rome met vertrekdatum op 17 juli 2016 en retourdatum op 22 juli 2016. De totale prijs voor twee vliegtickets voor twee volwassenen in business class vanuit Brussel naar Rome bedraagt €162,92. We merken ook dat andere aanbieders zoals Expedia (€167,96 voor twee tickets) en Ebookers (€165,96) dicht bij de prijs van CheapTickets zitten, terwijl het via dezelfde luchtvaartmaatschappij (Ryanair) is dat we vliegen. Het verschil kan te maken hebben met de uren van vertrek en retour of met bepaalde toeslagen die aangerekend worden.

TUI fly, Connections en Brussels Airlines zijn een stuk duurder met prijzen van respectievelijk €274.96, €273 en €219.50 voor twee vliegtickets naar Rome. Bij Thomas Cook Airlines en Neckermann leverde onze zoekopdracht helaas geen resultaat op. Dit kan te maken hebben met het feit dat het aanbod van Thomas Cook Airlines en Neckermann gericht is op andere, toeristische bestemmingen en minder op citytrip bestemmingen zoals in ons geval Rome.

Afhankelijk van je zoekopdracht

Uiteraard is dit slechts een weergave van onze zoekopdracht. Bij het boeken van vliegtickets kun je ook de gewenste vertrekuren en de gewenste uren van de terugreis opgeven. Dit zal ongetwijfeld een invloed hebben op de prijs van de vliegtickets. Verder kun je bijvoorbeeld ook kiezen om te vertrekken vanaf een andere luchthaven, te vliegen in business class, extra bagage toe te voegen, ... Al deze factoren spelen een rol in de prijsbepaling van je vliegtickets.