Hier koop je je winterbanden het goedkoopst

De winter staat voor de deur en dat betekent dat het kouder wordt. Het weer wordt er niet beter op en vooral op de weg wordt het opnieuw opletten geblazen. Zeker wanneer de temperaturen onder nul gaan en het dus begint te vriezen, kan het gladdig en dus en erg gevaarlijk zijn op de weg.

Tijdens de winterperiode kiezen heel veel mensen ervoor om de banden van hun wagen tijdelijk te vervangen door een stel winterbanden. Maar welk nut hebben winterbanden nu? Zijn ze hun geld waard?

Aangepast profiel zorgt voor meer grip

Doordat winterbanden een andere rubber samenstelling en een ander profiel hebben, blijven ze in de winter zachter dan zomerbanden en behouden ze dus makkelijker het contact met het wegdek. Het aangepast profiel van een winterband zorgt ervoor dat het water makkelijker afgevoerd kan worden en je dus voor meer grip zorgt.

Studies hebben uitgewezen dat winterbanden ervoor kunnen zorgen dat je tot 2 à 3 keer sneller tot stilstand kan komen wanneer je in de sneeuw moet remmen. We kunnen dus stellen dat je met winterbanden op je wagen tijdens de winterperiode een stuk veiliger rondrijdt dan met zomerbanden.

Koop je winterbanden aan de beste prijs

Heel veel mensen weigeren om winterbanden op hun wagen te leggen, vanwege de extra kosten die je moet maken. Maar als je weet dat je door het wisselen van je banden een stuk veiliger rond kan rijden, dan zijn die extra kosten graag gemaakt.

Om de kosten te beperken, zochten wij van TagCity alvast uit waar je nu het goedkoopst een stel winterbanden voor je wagen bestelt. Veilig op de weg voor een goedkope prijs: ideaal!

Als maatstaf voor de prijsvergelijking namen we één van de meest voorkomende bandenmaten voor personenwagens van één van de meest voorkomende merken, die volgens een onderzoek van Testaankoop de beste score haalt: 4 banden van het type 205/55 R16 van het merk Michelin

Conclusie

  • Uit deze vergelijking kunnen we dus besluiten dat 4 banden (merk: Michelin, type: 205/22 R16 91T) het goedkoopst zijn bij BandenExpert.be.
  • Hier moeten we echter ook bij vermelden dat deze prijzen exclusief de montagekosten zijn. Dit kan je zelf doen of laten doen in een montagepunt bij jouw in de buurt.
  • Ook hier verschillen de kosten voor het monteren van jouw winterbanden ongetwijfeld. Op voorhand vragen hoeveel het kost om jouw banden te monteren en de verschillende montagepunten met elkaar vergelijken is dus de boodschap!
  • Check zeker ook eens de website van Testaankoop, waar je heel wat extra informatie vindt over winterbanden en zomerbanden.