Ken jij de ABC-eilanden al?

Het is nog volop winter, maar heel wat mensen zijn toch al op zoek naar een leuke reisbestemming voor de komende zomer. Veel mensen kiezen opnieuw voor een traditionele toeristische bestemming zoals Spanje, Griekenland, Portugal of Turkije. Maar steeds vaker kiezen mensen ervoor om op reis te gaan naar een iets verder gelegen bestemming zoals bijvoorbeeld Amerika, Thailand, Australië, …

Maar als je echt eens op reis wil gaan naar een super originele en leuke bestemming, dan zijn de ABC-eilanden ongetwijfeld iets voor jou. De ABC-eilanden is een eilandengroep die bestaat uit drie verschillende eilanden, gelegen in de Caraïben. De afkorting ABC is gevormd door de eerste letter van elk eiland: Aruba, Bonaire en Curaçao, vandaar de naam “ABC-eilanden”.

Voormalige Nederlandse kolonies

Deze drie prachtige eilanden waren ooit Nederlandse kolonies, waardoor er grotendeels Nederlands gesproken wordt op de drie eilanden. Iets wat vooral handig is om er als toerist te communiceren met de lokale bevolking. Bij de Belgische toeristen is de eilandengroep nog niet helemaal goed ingeburgerd, maar bij onze noorderburen zijn deze paradijselijke bestemmingen erg populair.

Aruba: het eiland voor echte zonnekloppers

Wil je tijdens je vakantie eens helemaal tot rust komen op een schitterend wit bountystrand? Dan is Aruba voor jou de ideale bestemming. Het is het kleinste eiland van de drie, maar toch is het een onafhankelijk eiland, in tegenstelling tot de andere twee eilanden. Naast de prachtige stranden heeft Aruba ook heel wat cultuur te bieden.

In Oranjestad bijvoorbeeld vind je nog overblijfselen van het koloniale verleden van Aruba. De kleurrijke gebouwen en hun typische bouwstijl zijn prachtige onderwerpen om foto’s te maken. Je vindt er ook heel wat bars, restaurants, winkels en casino’s, de stad is dan ook wat afgestemd op de komst van cruiseschepen. Natuurliefhebbers zullen meer hun ding kunnen vinden aan de oostkust van Aruba, waar je kunt wandelen, duiken, …

Bonaire: ongerept eiland voor sportievelingen

Van de drie verschillende eilanden is Bonaire het meest ongerepte eiland. Met slechts 14.000 inwoners (die allemaal in en rond de hoofdstad Kralendijk wonen) is het vooral de natuur die er de bovenhand genomen heeft. Zo vind je in het zuiden uitgestrekte zoutpannen, terwijl je in het noorden prachtige wandelingen kunt maken in het Washington Slagbaai Nationaal Park.

De Caribische flamingo zal je ongetwijfeld regelmatig tegenkomen op het eiland. Ook duikers kennen ongetwijfeld het eiland: zowat de hele kustlijn en het kleinere eiland voor de kust van Bonaire zijn beschermde gebieden.

Curaçao: cultuur staat hier centraal

Naast de ontspanning op Aruba, de actie op Bonaire is het tijd om wat cultuur op te snuiven op Curaçao. Dit is wellicht het meest gekende eiland van de drie en het is tevens ook het meest veelzijdige eiland van de eilandengroep. Vooral op cultureel vlak is Curaçao een echte aanrader.

De hoofdstad Willemstad is erkend als Unesco Werelderfgoed en heeft talloze historische panden die ons doen terugdenken aan het roemrijke handelsverleden van Curaçao. De musea en de wereldberoemde likeurstokerij zijn must do’s. Wie dat wil kan ook gaan zwemmen met dolfijnen in de Dolphin Academy of kan gaan duiken in het Curaçao Onderwaterpark voor de zuidkust van het eiland.

Boeken doe je best via TUI

Wie helemaal overtuigd is en binnenkort op reis wil gaan naar de ABC-eilanden, kan een volledige rondreis of een afzonderlijke vlucht boeken naar één van de eilanden via TUI. Op de website vind je verschillende arrangementen en formules.