Leuke treinbestemmingen in Europa

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende manieren om op reis te gaan. Uiteraard zijn er de meest gebruikte manieren om op reis te gaan zoals het vliegtuig en de auto.

  • Maar steeds vaker gaan mensen op zoek naar andere, meer alternatieve manieren om op reis te gaan.
  • Vaak zijn deze manieren van reizen ook een stuk goedkoper dan de traditionele manieren zoals het vliegtuig waarbij de prijzen van de vliegtuigtickets vaak hoog kunnen oplopen of zoals de auto waarbij de tolwegen in bepaalde landen zwaar kunnen doorwegen op het budget van je reis.
  • Al liftend je bestemming bereiken is tegenwoordig ook hot. Vergezeld door pak en zak starten waar je woont en zo proberen je eindbestemming al liftend te bereiken. Voor veel mensen is het een to-do op hun lijstje.
  • Andere mensen kiezen er dan weer voor om mee te gaan als passagier aan boord van een containerschip of vrachtschip. Maar laat je niet misleiden; wanneer je alle kosten optelt komt zo'n reis vaak duurder uit dan wanneer je gewoon een vliegtuigticket naar je bestemming zou kopen. En bovendien zie je bitter weinig wanneer je op volle zee zit en het schip pas 's avonds laat of 's nachts ergens aanlegt.

De gulden middenweg is voor veel mensen een treinreis. Hier combineer je verschillende zaken met elkaar om zo tot een leuke, bijna onvergetelijke ervaring te komen waarbij de totale kostprijs zeker binnen de perken blijft, waarbij je heel wat te zien krijgt tijdens je reis, waarbij je op een comfortabele manier reist en waarbij je redelijk snel je eindbestemming kunt bereiken.

Koop een Interrail Pass van NMBS Europe

Met een Interrail Pass van NMBS Europe kun je onbeperkt in alle vrijheid en alle comfort 30 verschillende landen in Europa doorkruisen. Bij het aankopen van een Interrail Pass kun je steevast kiezen uit twee verschillende mogelijkheden:

  • een Interrail Global Pass
  • een Interrail One Country Pass

De naam van beide "abonnementen" geeft eigenlijk al aan waar het verschil tussen de twee zit. Met een Interrail Global Pass kun je gedurende een periode naar keuze (afhankelijk van de termijn van je Interrail Global Pass) doorheen 30 verschillende Europese landen reizen. Op die manier kun je bijvoorbeeld vanuit Brussel met de trein naar het zuiden van Italië reizen en tijdens je reis andere landen zoals Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk doorkruisen.

Een Interrail One Country Pass is dan weer de ideale oplossing voor iedereen die met de trein rechtstreeks naar één specifiek Europees land wil reizen. Met die Interrail One Country Pass kun je dan gedurende je reisperiode onbeperkt doorheen het land naar keuze reizen.

Maar welke bestemmingen kun je vanuit België per trein bereiken?

Op de website van NMBS Europe kun je kiezen uit meer dan 1.000 verschillende treinbestemmingen verspreid over heel Europa. Zo kun je vanuit België naar Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk. Uiteraard kun je ook nog andere landen zoals Italië, Spanje en Tsjechië met de trein bereiken.

Om te weten welke bestemmingen je met je pass kunt bereiken neem je best een kijkje op de website van NMBS Europe.