Met jouw auto probleemloos de warme zomer doorkomen?

De wintermaanden zijn wellicht de meest zware maanden voor de auto. De koude kan ervoor zorgen dat jouw auto bijvoorbeeld moeilijk of niet meer start, het gestrooide zout kan voor roest zorgen, ... Maar ook tijdens de warmere zomermaanden kan jouw wagen het moeilijk krijgen. Vermijd daarom problemen en zorg er voor dat jouw auto zonder problemen de warme zomer doorkomt.

Kies voor de juiste onderhoudsproducten

Tijdens de zomermaanden kiezen veel mensen er veel vaker voor om hun auto eens grondig te laten reinigen. Zeker als het een langere periode erg mooi weer is, valt het al snel op dat mensen hun auto een poetsbeurt geven. Maar erg belangrijk wanneer je jouw auto kuist als de zon van de partij is, is om te kiezen voor de juiste onderhoudsproducten. Een insectenverwijderaar, een grondige velgenreiniger, zachte sponzen, ... Op die manier zorg je ervoor dat jouw auto beschermd is tegen de felle zon en andere weersomstandigheden.

Oog voor details

Wanneer je jouw auto gaat kuisen, let dan vooral op de details. De velgen, de banden, de voorruit en het lakwerk van jouw auto krijgen het tijdens de warmere zomermaanden vaak zwaar te verduren. Insecten, stof, stuifmeel, ... Al deze zaken kunnen leiden tot onherstelbare schade aan het exterieur van jouw auto. Op die manier kan de waarde van je wagen snel verminderen of breng je ook gewoon de veiligheid van jezelf en van anderen in gevaar.

Het regelmatig reinigen van je auto kan bijvoorbeeld ook lakschade voorkomen. Denk maar aan insectenresten, pollen, stof, boomhars, vogelpoep, ... Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat de lak van je auto aangetast wordt als je deze niet tijdig verwijdert.

Tijdens een warmere zomermaand reinig je best ook regelmatig eens de voorruit van je auto. Een besmeurde voorruit ziet er niet alleen vuil uit, maar het zorgt er ook voor dat je zicht tijdens het rijden belemmerd is. Zo kun je tijdens de zomermaanden best gebruik maken van een speciale zomerreiniger om zo jouw voorruit te reinigen. In deze voorruitreiniger zit er een speciale stof dier ervoor zorgt dat insecten en hardnekkig vuil makkelijker verwijderd worden.

Vergeet je interieur niet

De echte hitte kan er ook voor zorgen dat het interieur van je wagen zwaar beschadigd raakt. De stoelbekleding, de rubberen dichtingen en de kunststoffen kunnen bijvoorbeeld aangetast worden. Om dit te voorkomen kun je iets achter de voorruit plaatsen om zo het interieur van je wagen te beschermen tegen de felle zonnestralen. Bewaar zeker ook geen spuitbussen in een warme wagen, dit vergroot het kans op een explosie.

Kies voor de juiste banden

Niet alleen tijdens de wintermaanden is de bandenkeuze voor jouw auto erg belangrijk, maar ook tijdens de zomermaanden is het belangrijk dat je kiest voor de juiste banden. Bij Auto5 krijg je tijdelijk een extra korting van 40 euro bij aankoop van 4 Uniroyal banden, ideaal dus om de komende zomer zonder problemen door te komen. Profiteren van deze promotie die je via deze link.