Naar Zuid-Frankrijk met Thalys: heerlijk relaxen onder een stralende zon

Deze zomer kun je met Thalys naar Zuid-Frankrijk reizen aan ongeziene prijzen. Zo kun je een treinticket boeken naar verschillende Zuid-Franse bestemmingen zoals Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille vanaf slechts €40. Deze bestemmingen zijn ideaal om helemaal tot rust te komen zonder last te hebben van files tijdens je reis: ideaal lijkt ons!

De Provence heeft heel wat te bieden

Met overblijfselen uit de Romeinse tijd, heel wat prachtig erfgoed van de Pausentijd of de imposante kastelen in het zuiden van de Luberon: de Provence heeft heel wat moois te bieden en is een zeer belangrijke culturele plaats. Doordat de Provence tussen de Middellandse Zee, het Rhônedal en Italië ligt, kun je er genieten van een subtropisch klimaat. Zo komt de lente in de Provence er vroeg waardoor er in de maand mei heel wat heerlijke geuren vrijkomen van de gekende lavendelvelden. Sommige velden zijn zo groot, dat je ze al van kilometers ver kunt ruiken. Bovendien zijn de lavendelvelden een eeuwige inspiratiebron voor heel wat schilders.

Reis met Thalys naar één van de volgende bestemmingen:

Maar Zuid-Frankrijk heeft nog veel meer te bieden. Zo zijn de drie bestemmingen waar je met Thalys heen kunt reizen zijn echte pareltjes:

Avignon

Deze prachtige stad in het zuiden van Frankrijk krijgt niet voor niks de bijnaam "Babylon aan de Rhône". Avignon is vooral gekend door het prachtige culturele erfgoed, waaronder het Palais des Papes en de wereldberoemde brug Pont Saint-Bénézet, gekend als de brug van het kinderliedje Sur le pont d'Avignon. Verder staat het historisch centrum van Avignon sinds 1995 ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Aix-en-Provence

De stad Aix-en-Provence is wellicht één van de meest gekende en tevens één van de meest toeristische steden in Zuid-Frankrijk. Naast de universiteit met ongeveer 30.000 studenten heeft Aix nog veel meer te bieden. Zo is de beroemde straat Cours Mirabeau één van de meest beroemde straten van de Provence. Vooral de platanen, de oude herenhuizen en de twee prachtige fonteinen spreken tot de verbeelding. Dat er in Aix verschillende beroemdheden zoals Emile Zola, Henri Guisol en Henri Michel opgegeroeid zijn, maakt Aix nog aantrekkelijker.

Valence

In zuidoost-Frankrijk ligt de hoofdstad van het departement Drôme: Valence. Gelegen aan de linkeroever van de rivier de Rhône en op ongeveer 90 kilometer van Lyon en 110 kilometer van Avignon is Valence de ideale uitvalsbasis om de typische sfeer van de Provence op te snuiven. De vele typische pleinen en straatjes maken van Valence een echte stad zoals je ze in de Provence wil zien.

Marseille

Na Parijs is Marseille de grootste stad van Frankrijk, en dus de grootste stad van de Provence. Marseille is ook de hoofdstad van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en van het departement Bouches-du-Rhône. Doordat Marseille aan de Middellandse Zee gelegen is, is de haven één van de belangrijkste handelsplekken van Marseille. Enkele must do's tijdens je bezoek aan Marseille zijn de oude haven, de Notre Dame de la Garde, Palais Longchamp, het strand van Marseille, Parc du 26è Centenaire en het quartier du Panier dat bekendstaat als de oudste buurt van Frankrijk.

Reis naar Zuid-Frankrijk in Comfort 1

Nog tot 15 februari geeft Thalys jou de mogelijkheid om te profiteren van alle comfort en alle diensten voor slechts €65. Zo kun je tijdens je treinreis naar Zuid-Frankrijk profiteren van wifi, een maaltijd geserveerd aan uw zitplaats, kranten om op de hoogte te blijven van de laatste actualiteit, tijdschriften ter ontspanning, ... Kortom, voor €65 boek je gewoon de perfecte reis.