Online daten? Zo maak je een aantrekkelijk profiel aan!

Je bent al een tijdje single en je hebt sinds kort beslist om je kans te wagen op een online datingwebsite? Goeie keuze! Tegenwoordig gebruiken steeds meer singles een online datingwebsite om zo een nieuwe partner te ontmoeten. Maar wanneer je voor het eerst online gaat daten moet je toch met bepaalde zaken rekening houden. Een eerste belangrijke stap is het aanmaken van een aantrekkelijk datingprofiel. Met een leuk en vooral realistisch profiel zal je immers veel sneller in contact komen met iemand dan wanneer je een profiel aanmaakt vol leugens.

5 tips voor een geslaagd profiel op een datingwebsite

  1. Zorg ervoor dat jouw profiel er bovenuit steekt

Deze tip is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is meteen ook één van de meest belangrijke tips die we jou kunnen meegeven. Neem voor je aan de slag gaat eens een kijkje op de datingwebsite. Je zal al snel merken dat de meeste profielen erg op elkaar lijken en dat het dus moeilijk wordt om een keuze te maken. Zorg er daarom dus voor dat jouw profiel net iets anders is dan de doorsnee profielen. Op die manier zal jouw profiel er bovenuit steken en zal je sneller gecontacteerd worden.

  1. Gebruik wat humor

Het is algemeen geweten dat humor de perfecte ijsbreker is. Deze reden geldt ook op datingwebsites. Wanneer mensen een grappig weetje of feit lezen in jouw profiel, zullen ze veel sneller geneigd zijn om jou te contacteren dan wanneer ze een saai, eentonig profiel te zien krijgen. Humor maakt je profiel dus een stuk aantrekkelijker en opvallender.

  1. Vermeld de juiste informatie

Dankzij de twee vorige tips weet je ondertussen al in welke stijl je je informatie op je profiel moet vermelden: grappig, creatief en vooral origineel. Nu moet je enkel nog de tekst zelf neerschrijven. Een gouden tip is om niets over je vorig liefdesleven te vermelden op je eigen profiel, dit schrikt mensen af. Mensen gaan denken dat je ex of je laatste relatie nog deel uitmaakt van je leven.

Beter kun je schrijven over wat je zoekt in een nieuwe relatie en wat je verwacht van je volgende partner. Probeer dit wel realistisch te vermelden, zodat je verwachtingen geen omgekeerd effect hebben op potentiële partners. Ook is het belangrijk om positief over te komen, zodat vrijgezellen ook zien dat je positief bent.

  1. Vermijd schrijffouten

Iets wat helemaal niet oké is, zijn schrijffouten in je profieltekst. Dit zorgt ervoor dat mensen meteen een verkeerde indruk krijgen en afgeschrikt worden. Probeer daarom dus steeds een tekst neer te schrijven waarin zo weinig of geen schrijffouten staan. Laat je tekstje desnoods nalezen door iemand die goed kan schrijven.

  1. Kies een goede nickname

Een nickname voor je profiel op een datingwebsite is zeer belangrijk. Heel wat mensen hechten veel belang aan de nicknames die ze te zien krijgen. Een nickname zoals “LoveNeeded” doet bezoekers van je profiel vermoeden dat je wanhopig op zoek bent naar een nieuwe partner. Een mogelijkheid is ook om je eigen naam te gebruiken. Let wel dat gebruikers dan makkelijker je persoonlijke gegevens kunnen opzoeken via een zoekmachine.