Reisverslag: ontspannen in Center Parcs 'Het Meerdal' (NL)

Nog snel even ontspannen

Midden november besloten we om nog snel een last minute te boeken in een van de Center Parcs vakantieparken. We hadden een aantal drukke weken achter de rug, dus hoog tijd voor wat natuur, ontspanning en gastronomie. Via TagCity werden we op de hoogte gebracht dat de Center Parcs BungalowRace weer begonnen was. Voor nog geen €9 per nacht kon je al een bungalow boeken! Een beter moment om te boeken is er niet, dus reserveerden we meteen een Comfort Cottage. Vijf dagen later was het al zo ver, en zaten we in de auto richting 'Het Meerdal'. Met slechts 2 uur rijden van Gent is de afstand naar dit vakantiepark best wel te doen vanuit België.

Fast Check In

Eens geboekt, kan je via je account op Centerparcs.be een online check in doen. Hier maakten we voor het eerst gebruik van, en dat beviel ons prima. Geen lange wachtrijen meer aan de receptie, gewoon met je auto rijden naar de 'Fast Checkin', waar me meteen de sleutels voor onze bungalow overhandigd kregen. Snel alles lossen, zwemgerief aan en richting de "Market Dome".

Market Dome

Van alle Center Parcs faciliteiten, is de Market Dome altijd onze lievelingsplek geweest. Meteen als je de Dome binnenwandelt, komt die typische Center Parcs geur je tegemoet. Deze valt moeilijk te omschrijven: een soort mix van geurige wafels en subtropische planten. De Market Dome is eigenlijk een grote, overdekte koepel waar voor iedereen wel wat te beleven valt. Je wandelt er tussen de tropische bomen, papegaaien en vijvertjes. Er zijn talloze horeca gelegenheden, waar je op het gemak een hapje en een drankje kan nuttigen. Voor de kids zijn er speelgelegenheden, er is een minigolf en een speelhal met verschillende spelconsoles. Er heerst een rustige, ontspannen sfeer en je hebt het gevoel dat je er gerust een ganse dag kan doorbrengen. Achter elk hoekje ontdek je immers een nieuwe plek waar altijd wel iets te beleven valt.

Sport en ontspanning

Vanuit de Market Dome, heb je toegang tot Aqua Mundo, een op-en-top tropisch zwemparadijs zoals je die enkel bij Center Parcs aantreft. Wij besloten om meteen het zwemparadijs te gaan verkennen. Centraal heb je een groot bad, waar regelmatig golven tevoorschijn komen. En daarrond zijn nog tal van andere leuke wateractiviteiten. De outdoor wildwaterbaan vind ik hier een echte aanrader. Daarna in de glijbaan, vervolgens tegen de stroming in proberen te zwemmen in het indoor stroomversnellingsbad, om daarna weer tot rust te komen in de verschillende warmwaterbaden (32°).

Ook voor de kids zijn nog tal van andere leuke zaken te beleven in Het Meerdal. Er is een grote klimmuur, met een death ride boven het meer. Je kan er go-carts of fietsen huren en ravotten in het klimpark in de Market Dome. Wij besloten om een halfuurtje te tennissen (€11 inclusief huur van twee rackets).

All You Can Eat en Nonna's pizza

Na al dat sportplezier is het tijd voor een hap. In Meerdal heb je keuze in overvloed. De eerste avond hadden we het 'All You Can Eat' buffet geboekt. Verse zalm, kip aan het spit, veel frietjes, zelf je ijsje maken.. Njam! In de tweede avond kozen we voor de heerlijke Zuid-Italiaanse pizza's 'Bij Nonna's Pizza'. Verder zijn er nog tal van andere leuke eetgelegenheden, waaronder een 'Avontuurlijk Grillrestaurant'. Verhongeren zal je hier zeker niet doen.

Naar de knusse bungalow

's Avonds genieten van een drankje in "Grand Café", terwijl animatoren verschillende shows opvoeren. En daarna, terug de koude trotseren richting de knusse bungalow. Het moment om samen met het gezin een gezelschapsspel te spelen met een brandende haard in de achtergrond.

Boek en bespaar!

Een Center Parcs vakantie, dat is altijd weer genieten. Ook in vakantiepark 'Het Meerdal' is dat niet anders, konden we afgelopen weekend zelf ondervinden. Of je nu jong bent of oud, koppel of gezin, check de Center Parcs aanbiedingen en kortingscodes op TagCity, bespaar en verzeker jezelf en je naasten van een supergezellig weekendje samen in het groen!