Stel het onderhoud van jouw auto niet uit!

  • #Voertuigen -
Stel het onderhoud van jouw auto niet uit!

Net zoals bij alle andere dingen moet je ook jouw auto goed onderhouden. Tegenwoordig geven de meeste wagens automatisch een melding wanneer ze een onderhoud nodig hebben, en meestal is dit jaarlijks of of is dit afhankelijk van het aantal kilometers dat je jaarlijks aflegt met je wagen. Heel veel autobestuurders respecteren de regelmaat waarop je wagen een onderhoud moet hebben, maar toch durven sommige bestuurders het onderhoud van hun auto wel eens op de lange baan schuiven of zelfs overslaan, onder het motto dat het zo ook wel zal gaan.Maar toch is een regelmatig onderhoud van jouw wagen zeer belangrijk. Wij geven jou alvast vijf goeie tips om het onderhoud van je wagen op tijd te laten uitvoeren.

Veiligheid boven alles

Als je regelmatig je wagen laat onderhouden in een garage, dan zorg je er zelf voor dat de kans op ongevallen een pak kleiner wordt. Hoe? Simpel, wanneer je wagen een onderhoud krijgt worden alle belangrijke onderdelen van de auto gecontroleerd: lichten, remmen, banden, ... Stuk voor stuk zijn dit onderdelen die rechtstreeks zorgen voor de veiligheid van jou als bestuurder.

Denk ook aan jezelf

Als je op jaarbasis redelijk veel kilometers met je wagen aflegt, dan is een regelmatig onderhoud van je wagen echt geen overbodige luxe. Een onderhoud van een wagen zorgt er namelijk voor dat de wagen veel zachter en dus ook veel aangenamer zal rijden. Dit komt doordat de motorolie wordt ververst en omdat er ook enkele filters en bougies vervangen worden. Dit zorgt er dus voor dat de motor beter gaat draaien, wat dan weer zorgt voor een beter rijcomfort.

Minder verbruik

Na een tijd is het nodig dat de motorolie van je wagen eens ververst wordt. Na verversing zal de olie de motor terug optimaal smeren waardoor de motor opnieuw soepel gaat draaien en dus ook minder snel zal slijten. Studies tonen bovendien ook aan dat een motor die goed onderhouden wordt een stuk minder verbruikt en veel beter presteert. Ook het nazien van de bandenspanning kan ervoor zorgen dat je wagen minder gaat verbruiken.

Autorijden wordt goedkoper

Veel mensen stellen een onderhoud van hun wagen uit omdat ze het niet graag betalen of omdat het momenteel niet past in hun financiële planning. Maar een regelmatig onderhoud van je wagen vermindert eigenlijk rechtstreeks het risico op nog grotere kosten zoals bijvoorbeeld een ongeval door slecht werkende onderdelen van je wagen. Daarnaast zorgt het regelmatig laten nazien van je wagen er ook voor dat je bij de volgende autokeuring een groen licht krijgt, en dus niet hoeft terug te gaan voor een herkeuring. Nog meer geld bespaard!

Minder kans op autopech

Als je het onderhoud van je auto uitstelt, dan is de kans groter dat je binnenkort ergens langs de pechstrook staat te wachten op de takeldienst om je wagen te komen halen. Bij een auto onderhoud geldt wel degelijk: voorkomen is beter dan genezen.

Tip: krijg tijdelijk 50 euro korting

Tijdelijk krijg je bij Auto5 een extra korting van maar liefst 50 euro op het onderhoud van je wagen. Om van dit voordeel te profiteren vul je de kortingscode in die je via deze link kunt vinden en de korting zal bij de afrekening automatisch worden toegepast.