Terug naar school: deze 5 gadgets heb je nodig

De zomervakantie raast als een sneltrein voorbij en dat betekent dat het begin van het nieuwe schooljaar alsmaar dichterbij komt. Op 1 september 2018 moeten heel wat kinderen en studenten opnieuw plaatsnemen op schoolbanken om er gedurende de week les te volgen. Zeker wanneer het nog volop vakantie is, is dit voor velen onder hen geen leuke gedachte. Maar gezien de vakantie zo snel gaat en we ondertussen al over de helft van de zomervakantie zitten, wordt het toch stilaan tijd om de eerste voorbereidingen te treffen voor het nieuwe schooljaar.

Apple MacBook Pro

Wanneer je aan een laptop denkt die geschikt is voor het gebruik op school, dan hou je automatisch rekening met enkel zaken. Het gewicht is er bijvoorbeeld één van. Hoe zwaarder een laptop, hoe moeilijker om hem in jouw rugzak te dragen. Een goeie laptop voor schoolgebruik moet licht, dun, eenvoudig in gebruik zijn en liefst ook nog een batterij met een lange levensduur hebben. Zet al deze criteria naast elkaar en je komt uit bij de MacBook Pro van Apple. De ideale laptop voor het gebruik op school om al je huiswerk en andere taken of groepsopdrachten met succes af te ronden.

Laptopslot met cijfercode

Een laptop kost tegenwoordig aardig wat geld, en dan is het ook logisch dat het voor elke student een nachtmerrie is dat zijn of haar laptop gestolen is. Ook al ben je maar enkele seconden weg, langer heeft een dief niet nodig om jouw laptop te stelen. Zeker als je je laptop regelmatig op school laat, kan het een goed idee zijn om te investeren in een laptopslot. Voor slechts 6 euro kun je je laptop veilig vastmaken met een cijfercode, zodat het slot enkel door jou geopend kan worden.

Externe harde schijf

Tegenwoordig gebeurt alles bijna digitaal. Zeker schoolwerk en andere opdrachten worden bijna altijd digitaal gemaakt. Heel wat van die opdrachten zijn van documenten die redelijk veel geheugen innemen op jou harde schijf. Een externe harde schijf om alle opdrachten samen op te slaan is zeker en vast een goede investering naar het begin van het schooljaar toe.

Handige draagbare luidspreker

Waar is de tijd dat gsm's op de speelplaats verboden waren? Door de opkomst van technologie is het voor scholen moeilijker geworden om gadgets op school te verbieden. Zeker omdat heel wat gadgets het leven makkelijker maken zijn heel veel scholen een stuk toegeeflijker geworden. Neem nu een draagbare luidspreker bijvoorbeeld. Ideaal om tijdens de pauze samen met je vrienden te genieten van jouw favoriete muziek. Via bluetooth kan iedereen zijn eigen muziek laten afspelen!

E-reader om de tijd te doden

Mensen die met de bus of de trein of een ander transportmiddel naar school gaan houden er vaak van om een boek te lezen op de heen- of terugweg. Maar zeker wanneer je redelijk veel schoolboeken in je rugzak hebt zitten, is een boek niet het meest ideale object om mee te nemen naar school in jouw rugzak. Ook hiervoor is er een technologische oplossing: de e-reader. Klein, licht, compact en zo gemakkelijk. Dit zijn de kenmerken die de e-reader omschrijven.