Thuiswerken? Dit heb je nodig voor jouw thuiskantoor

Door de Coronacrisis zijn heel veel mensen gedwongen om steeds vaker van thuis uit te werken. Maar ook zonder de invloed van de pandemie blijft thuiswerken tegenwoordig zeer interessant. Zo zorgt thuiswerk er niet alleen voor dat we efficiënter kunnen werken zonder dat we ons met z'n allen naar ons werk moeten begeven. Denk maar aan alle auto's die uit het verkeer blijven omdat mensen thuis blijven en zich dus niet moeten verplaatsen met de auto. Op zich allemaal erg positief, maar om van thuis uit even productief te kunnen zijn als op kantoor zijn er natuurlijk enkele aanpassingen nodig om van jouw thuis ook een echte werkplek te maken. Niet iedereen heeft echter de luxe om thuis een echt kantoor in te richten, maar met de volgende artikelen wordt thuiswerken alvast een stuk aangenamer.

Een zakelijke laptop

Als je van thuis uit moet werken dan is het natuurlijk handig als je beschikt over een zakelijke laptop die jou alle mogelijkheden biedt om vlot en efficiënt van thuis uit te werken. In vergelijking met een gewone laptop die je in jouw vrije tijd gebruikt, beschikt een zakelijke laptop over enkele aspecten zoals een up-to-date besturingssysteem en alle mogelijke programma's die je nodig hebt om vlot jouw opdrachten te kunnen uitvoeren. De beste laptop vind je makkelijk terug op een review site waar alle mogelijke aspecten van de verschillende laptops besproken worden.

Een goede wifiverbinding

Wanneer je een langere periode van thuis uit moet werken, dan is een goede wifiverbinding van erg groot belang. Een gebrekkige wifiverbinding zorgt in de eerste plaats voor een pak frustraties als het internet weer maar eens plat ligt of als de videocall niet lukt door een te zwakke verbinding. Gelukkig bestaan er tegenwoordig handige gadgets zoals een wifiversterker die ervoor zorgt dat het signaal van jouw bestaande wifiverbinding versterkt wordt en je dus zonder problemen die online meeting kan organiseren of jouw online spreadsheets kan bijwerken. Een wifi versterker kan er bovendien ook voor zorgen dat je toch met het internet verbonden kan worden in een ruimte waar dit voordien niet mogelijk was.

Casecompany logo

Een ergonomisch bureau

Wanneer je langere periodes en meerdere uren achter jouw bureau spendeert, dan is het belangrijk om een goede werkhouding aan te nemen. Als je nog op zoek bent naar een praktisch bureau, dan kijk je best uit naar een bureau dat ook ergonomisch verantwoord is. Een ergonomisch bureau heeft enkele functies die een gewoon bureau niet heeft zoals bijvoorbeeld de hoogte die handmatig verstelbaar is waardoor je tijdens het werken makkelijk kan schakelen tussen zittend en staand werken. Op die manier kan je niet alleen gezonder werken, maar vaak ook productiever.

Een koffiezetapparaat

Het klinkt cliché, maar voor heel veel mensen start de werkdag pas na een lekkere kop koffie. Op de meeste werkplekken is een koffiemachine standaard aanwezig, maar als je van thuis uit moet werken dan kan het zijn dat je er nog eentje moet aanschaffen. Als je koffie in de ochtend erg belangrijk vind of als je klanten thuis ontvangt, dan is een goede koffiemachine zeker en vast een prima investering. Wist je trouwens dat je tegenwoordig ook een koffiemachine kan leasen voor een bepaalde periode? Handig als je de koffiemachine slechts voor een bepaalde periode nodig hebt.