Tip: deze dingen kun je doen in de Paasvakantie

Yes, de Paasvakantie is begonnen en dat betekent dat je gedurende twee weken niet naar school hoeft te gaan! Erg leuk, maar als je niet echt weet wat je tijdens de Paasvakantie moet doen, dan wordt het een paar dagen toch maar een saaie boel. Gelukkig zijn er dingen genoeg die je kunt doen, alleen of gezellig samen met je vrienden. Wij zochten de vijf leukste dingen uit die je zeker moet gedaan hebben tijdens de Paasvakantie!

Leef je helemaal uit in een pretpark

België is niet alleen het land van chocolade, frieten en bier, maar het is ook het land van de pretparken. Ondanks het feit dat we in een klein land wonen, zijn er in België heel wat verschillende pretparken waar je je ook tijdens de Paasvakantie helemaal kunt uitleven en zo de stress van op school helemaal van jou kunt afschudden. Het leuke aan een pretpark is dat je er gewoon een hele dag het beest in jou kunt loslaten, voor één vaste prijs: alle attracties zitten in de prijs inbegrepen. Zeker wanneer het mooi weer is, wat in de maand april helemaal geen uitzondering is, is een pretpark een zeer leuke activiteit.

In België kun je volgende pretparken bezoeken:

  • Bellewaerde
  • Plopsaland
  • Bobbejaanland
  • Walibi
  • Aqualibi
  • Boudewijn Seapark

Slecht weer? Filmpje checken!

Als het echt slecht weer is, zijn er weinig dingen die je nog kunt doen. Wat je wel kunt doen op een sombere, regenachtige dag tijdens de Paasvakantie is enkele nieuwe films bekijken die je nog nooit eerder bekeken hebt. Of nog beter: organiseer gewoon een filmnamiddag of filmavond bij jou thuis of bij een vriend thuis en bekijk verschillende films na elkaar. Uiteraard hoort hier popcorn bij, duh!

Tip: in de webshop van MediaMarkt, Coolblue of eci kun je regelmatig dvd's kopen aan bodemprijzen. Haal die zakdoeken maar boven!

Shop till you drop

Samen met de vriendinnen een namiddag shoppen in een grootstad zoals Gent, Antwerpen, Brugge, Brussel of Hasselt: onvergetelijk! Het leuke is dat je je overal in België snel, eenvoudig en vaak erg goedkoop kunt verplaatsen met het openbaar vervoer. Zeker als je je treintickets online koopt, bespaar je al gauw enkele euro's die je dan weer kunt uitgeven aan een nieuwe broek of een passende trui.

Als je wil shoppen zonder echt veel geld uit te geven, dan check je best eens de online winkels zoals Zalando, de Bijenkorf of ASOS. Bijna het hele jaar door kun je er profiteren van een outlet of sale waardoor je heel wat artikelen aan een verminderde prijs kunt kopen. Katjing!

Ontdek de wereld: ga op reis

Zeker wanneer je jong bent is het erg leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Op reis gaan hoort daar ongetwijfeld bij. Je leert nieuwe culturen kennen en maakt dingen mee die je nooit meer zal vergeten. Zeker als je op reis gaat met een vriend of vriendin zal je jouw reis jaren later nog herinneren. Het enige nadeel is dat op reis gaan redelijk wat geld kost.

Het zakgeld dat je krijgt van je ouders of het geld waarvoor je hard gewerkt hebt tijdens de weekends wil je natuurlijk niet zomaar in één keer uitgeven. Gelukkig zijn er nog de goedkope reiswebsites zoals CheapTickets, Booking.com, Expedia en Hotelspecials waarbij je goedkoop een vliegticket of een verblijf in een leuk hotel kunt boeken! Check zeker ook de dagacties op Travelbird als je echt goedkoop op reis wil gaan.

Kom tot rust tijdens een wellness behandeling

Iets wat de laatste jaren echt zeer populair geworden, is wellness. Samen met enkele vriendinnen helemaal tot rust komen tijdens een welverdiende massage of een deugddoende sauna: heerlijk. Via Bongo en ActieVanDeDag kun je snel en eenvoudig een wellness behandeling boeken voor erg weinig geld. De ideale ontspanning tijdens de Paasvakantie lijkt ons!