Vakantie: dit mag je zeker niet vergeten!

Iedereen heeft het tijdens zijn of haar vakantie al wel eens meegemaakt. Je komt aan op je bestemming en beseft plots dat je iets vergeten bent. Je tandenborstel, je shampoo, een kledingstuk, ... Op zich is dit niet zo erg omdat je de meeste zaken ter plekke wel kunt kopen. Uiteraard is dit meteen een onvoorziene hap uit je budget. Zeker wanneer je iets vergeten bent dat redelijk veel geld kost.

  • Denk maar aan de oplader voor je smartphone. Een smartphone van het type iPhone gaat bijvoorbeeld niet langer mee dan twee dagen, als je een dan nog een nieuwer model hebt, waardoor je wel genoodzaakt bent om ter plekke een nieuwe oplader te kopen.
  • Want je moet toch bereikbaar blijven?
  • Maar er zijn nog heel wat zaken die je zeker niet mag vergeten wanneer je je valies aan het maken bent.
  • Daarom stelden wij alvast een handige checklist op van zaken die essentieel zijn om een leuke vakantie te beleven.

Dit moet er zeker in je toilettas

Voor veel mensen, en dan in het bijzonder de vrouwen, is hun toilettas een essentieel onderdeel van de bagage. Indien je komende zomer naar een zonnige bestemming reist neem je best de volgende zaken mee in je toilettas. Zonnebrandcrème om je huid optimaal te beschermen tegen de felle zon. Om je huid na het zonnen zo goed mogelijk te verzorgen neem je best ook aftersun mee en wat bodylotion. Om je haar goed te verzorgen zorg je best ook voor een crèmespoeling, een goede shampoo en uiteraard ook een fris ruikende douchegel om het zeewater weg te wassen. Om zweetgeur te voorkomen neem je ook best een deodorant mee en wat parfum om goed te ruiken. Andere zaken die ook zeker in je toilettas moeten zitten zijn:

  • tandpasta + tandenborstel
  • spiegeltje
  • medicijnen
  • anti-muggen (crème afhankelijk van je bestemming)
  • scheermesjes + scheerschuim

Vergeet ook deze kledingstukken niet

Kleding is uiteraard ook zeer belangrijk op reis. Afhankelijk van je bestemming bepaal je zelf welke kledingstukken je in je bagage stopt. Warme kleding of eerder lichte kleding? Naast de gewone kledingstukken neem je best ook een badpak of bikini mee en wat extra ondergoed/lingerie is ook geen overbodige luxe. Reserve handdoeken stop je best ook weg, just in case! Verder neem je best ook de volgende zaken mee:

Hou een plaatsje vrij voor de elektronica

Met alle technologische mogelijkheden nemen steeds meer mensen hun gadgets mee op reis. Het grote nadeel hiervan is dat je er extra goed zorg moet voor dragen en er een extra plekje vrij moet voor houden in je bagage. Zaken zoals extra batterijen voor je camera of de oplader van je smartphone nemen meteen heel wat extra ruimte (en dus ook gewicht!) in je bagage in. Steek daar ook nog eens een stijltang of haardroger bij en een fotocamera of je tablet en je bagage zit al redelijk goed vol.

En deze zaken heb je nodig onderweg

Reizen betekent onderweg zijn. Vaak moet je dan landsgrenzen voorbij waar je de douane moet passeren zoals op de luchthaven. Vergeet dus zeker je geldige vliegtickets en je identiteitskaart niet. Ook je bankkaart of je portefeuille/portemonnee zal je ongetwijfeld nodig hebben wanneer je ergens iets wil kopen. Om de druk op je oren in het vliegtuig tegen te gaan kan een kauwgom van goudwaarde zijn.

Zo, je bent nu helemaal klaar voor de zomer. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je vakantie boeken!