Verslag: Een leuke dag bij Sea Life Blankenberge

Op zoek naar een leuke uitstap in eigen land? Dan is Sea Life Blankenberge zeker een leuke optie. Het park is geschikt voor alle leeftijden. Het is 364 dagen open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het maakt niet uit of het goed of slecht weer is, je kan het altijd bezoeken.

Wat is Sea Life?

Sea Life Blankenberge is een onderwateravontuur met meer dan 2.500 dieren. Er is zowel een binnen- als buitenruimte. Binnen is er het Zoetwater gebied, het Amazonia gebied, de Foodprep waar je de dierenverzorgers het eten ziet klaarmaken voor de dieren, de zeepaardjes, de roggen, de touchpool waar je even kan voelen aan een zeester of annemoon, de ocean tunnel, de catering én de shop. Buiten is er een speeltuin, de zeeleeuwen en zeehonden, pinguïns, otters en een terras.

Wanneer je er binnenkomt krijg je een flyer met een plattegrond van het park op en informatie over de presentaties. Je krijgt ook 1 gratis warm drankje per persoon. Kinderen krijgen een papieren duikbril die ze kunnen dragen rond hun hoofd. De stempel op je hand zorgt ervoor dat je gedurende de hele dag binnen en buiten kunt gaan.

Enkele blikvangers

Er zijn heel wat waterliefhebbers die je kan zien bij Sea Life Blankenberge. Toch zijn er een aantal dieren die je zeker moet hebben gezien wanneer je er bent. Wij zetten ze even op een rijtje.

Pinguïns

Pinguïns zijn dieren die je niet al te vaak ziet. In Sea Life vind je ze buiten. Er zijn 17 soorten Pinguïns waarvan meer dan de helft behoort tot de ernstig bedreigde of bedreigde diersoorten. Pinguïns vind je niet alleen in koude klimaten, er zijn ook soorten die in warme klimaten kunnen leven. De dieren leven voornamelijk in het water. Hun vleugels kunnen ze niet op het land gebruiken maar gebruiken ze om in het water te zwemmen. Op het land bewegen ze zich voort door te waggelen op hun poten of te glijden op hun buikje.

Otters

Een ander dier dat je kan bezichtigen in het park, is de otter. Je vindt er kleinklauwotters, de kleinste otters die er zijn die minder dan 5 kg wegen en niet meer dan 100 cm meten. De kleine otter is een geweldige zwemmer en vangt als enige zijn prooi met zijn klauwen. Otters zijn heel slimme dieren en houden van plezier. Bij Sea Life verstoppen ze daarom hun eten die ze dan moeten vinden.

Zeepaardjes

De Hippocampus of zeepaardjes zijn hele kleine maar prachtige diertjes. Bij Sea Life hebben ze het grootste kweekprogramma voor zeepaardjes. De diertjes zwemmen rechtop en slaan tot bijna 70 keer per seconde met hun vinnen  Een leuk weetje is dat de zeepaard mannetjes diegene zijn die de zeepaardbaby’s baren en tot leven brengen.

Roggen

De roggen, de verre neefjes van de haaien, zijn heel speciale vissen.  De dieren bewegen heel sierlijk in het water. De ogen van de rog zitten aan de bovenkant en de mond aan de onderkant. Hun sterke tanden gebruiken ze om hun voedsel kapot te bijten. Ook de manier waarop ze zich voortplanten is bijzonder. Ze produceren namelijk hun eitjes in een langwerpige zak die ook wel zeemeermintasjes worden genoemd.

Octopus

Octopussen zijn de meest veelzijdige zeedieren. Er zijn ongeveer 300 soorten octopussen die voornamelijk op de oceaanbodem en in koraalriffen leven. Ze kunnen zich heel snel voortbewegen in het water. Octopussen hebben 8 tentakels. De dieren verdedigen zich vooral door zich te camoufleren, zich agressief te gedragen of door inkt te spuiten. Octopussen zijn ook heel slimme dieren. Ze hebben een goed geheugen en zenuwstelsel.  Om ervoor te zorgen dat de dieren zich niet vervelen, krijgen ze ingewikkelde taken om tot bij hun voedsel te komen.

Zeehonden

Bij Sea Life vind je ook een aantal zeehonden. Er bestaan zo’n 33 soorten zeehonden. Door hun gestroomlijnd lichaam zijn ze heel goed in zwemmen. Maar de dieren kunnen ook een tijd op het land zitten.
Ieder jaar spoelen er zeehonden aan op stranden aan de Belgische Kust omdat ze ziek, uitgeput of uitgehongerd zijn. Sea Life Blankenberge verzorgt ze dan in de Zeehondenkliniek. Eens ze genezen zijn, worden ze vrijgelaten op het strand.

Buiten het park kan je genieten van een klein spektakel dat wordt gegeven door een verzorger en een zeehond. Dit is geen show maar een medische training die je kan bijwonen vanop de tribune.

Haaien

Haaien zijn dieren die al een lange tijd op aarde zijn, ze waren hier namelijk voor de dinosauriërs. Een haai heeft geen zwemblaas zoals andere vissen. Het dier moet voortdurend blijven zwemmen want anders zinkt hij.

Schildpadden

De groene zeeschildpad is één van de grootste zeeschildpadden die er zijn. Hij kan tot wel 200 kg wegen en een schild hebben van 1.5 m lang. Zeeschildpadden kunnen gedurende hun hele leven de volledige aarde rond zwemmen. Waar ter wereld ze zich ook bevinden, ze keren altijd terug naar de plek waar ze zijn geboren om hun eieren te leggen.

Waarom Sea Life echt de moeite waard is

Sea Life is de ideale uitstap voor kinderen, scholen of koppels. Het park is geschikt voor alle leeftijden. Je komt er oog in oog met de meest fascinerende onderwaterdieren. Buiten kan je dan genieten van wat frisse lucht terwijl je kijkt naar de zeehonden en zeeleeuwen, de pinguïns en de otters. Er is ook een speeltuin voor de kinderen. In de cafetaria kan je terecht voor een lekkere snack of maaltijd.

Sea Life is heel gemakkelijk te bereiken met de auto of tram. Met de trein is het ook heel eenvoudig.  Vanaf het station van Blankenberge is het 10 minuten wandelen.