Voordelig reizen tussen Parijs en Brussel

Wie regelmatig met de trein reist tussen Brussel en Parijs of wie gewoon eens Parijs wil bezoeken tijdens een citytrip zal ongetwijfeld aangenaam verrast zijn door de komst van IZY. Deze low-cost maatschappij biedt z'n diensten aan via hun hoge snelheidstreinen die rijden op het traject Brussel <-> Parijs. Deze maatschappij maakt deel uit van de Thalys groep en is voor 60% in handen van de Franse Spoorwegen (SNCF) en voor 40% in handen van de Belgische Spoorwegen (SNCB/NMBS).

Hoeveel kost het?

Wel, IZY is momenteel één van de goedkoopste, zo niet de goedkoopste in het aanbieden van treintickets voor het traject Brussel <-> Parijs. Via de website van IZY kun je al voor amper €19 een treinticket kopen om zo naar Parijs te reizen, of om van Parijs naar Brussel te reizen.

Niet-gegarandeerde plaats

Wanneer je van plan bent om je treinticket te boeken op de website van IZY zal je al snel merken dat je er kunt kiezen uit verschillende tarieven. Dit heeft als voordeel dat je in de eerste plaats betaalt voor hetgeen dat je vraagt en dat je in de tweede plaats ook een zitplaats kunt kopen die voldoet aan je persoonlijke eisen. Zo kun je op de website van IZY kiezen voor de niet-gegarandeerde zitplaats. Dit is meteen ook het laagst mogelijke tarief omdat je zitplaats op de trein niet gegarandeerd is. Alles hangt namelijk af van de beschikbaarheid bij het vertrek van de trein.

Klapstoeltje

Het tweede tarief dat je kunt kiezen is het klapstoeltje. Voor amper €15 kun je plaatsnemen op een inklapbare stoel om zo naar Parijs of Brussel te reizen. Deze plaats wordt weliswaar afgeraden voor mensen met een beperkte mobiliteit, voor zwangere vrouwen, voor kwetsbare personen, voor kinderen jonger dan 12 jaar en voor oudere personen.

Standaard stoel of standaard XL stoel

Uiteraard kun je ook gewoon kiezen voor een standaard stoel, die je al vanaf €19 kunt reserveren. Wie het liever iets comfortabeler heeft, kan een standaard XL stoel reserveren. Vanaf €29 heb je wat meer beenruimte, een ruimere stoel en een verstelbare zitting.

Waar bestel je je tickets?

Ben je van plan om een ticket te bestellen op de website van IZY? Prachtig, dan helpen wij je alvast even op weg. Een treinticket reserveren voor een IZY trein is eigenlijk vrij simpel. In tegenstelling tot een gewoon treinticket kun je een IZY treinticket enkel en alleen online reserveren via de website van IZY. Zo hoef je nooit meer in de rij te staan om een ticket te kopen, handig toch?

Om je treinticket te bestellen surf je gewoon naar de website van IZY en geef je alle gevraagde gegevens in waarna je op "zoeken" klikt. Daarna zie je alle mogelijke tarieven staan en kies je er ééntje uit. Klik daarna op "selecteer deze reis" en ga verder om je bestelling af te ronden. Als voorlaatste stap moet je nog je persoonlijke gegevens invullen, waarna je je treinticket kunt betalen.

Waarom kiezen voor IZY?

Wel, wie kiest om met IZY te reizen, zal al snel merken dat hier heel wat voordelen aan verbonden zijn:

  • Nooit meer aanschuiven voor een ticket te kopen
  • Brussel <-> Parijs in amper 2u30
  • Reis naar Parijs of naar Brussel vanaf €19
  • Handige dienstregelingen en frequenties
  • Kies zelf hoeveel je wil betalen