Wat zijn de voordelen van thuisstudie?

In vergelijking met vroeger is een goede opleiding tegenwoordig van erg groot belang en bovendien een zeer waardevol bezit. Een goede opleiding zorgt niet alleen voor mooie toekomstperspectieven, maar het biedt je ook gewoon veel meer mogelijkheden. Denk maar aan de zoektocht naar een vaste job, waarbij een opleiding en bijgevolg eventueel een diploma zeker en vast een ongekende troef zal zijn. Maar jammer genoeg heeft niet iedereen de mogelijkheid, de tijd of de financiële middelen om een opleiding te volgen. Daarom kan een thuisstudie zeker en vast een prima alternatief zijn.

Wat is een thuisstudie eigenlijk?

Eigenlijk is een thuisstudie ongeveer hetzelfde als wanneer je een gewone opleiding zou volgen ergens op school. Het enige verschil is dat je de opleiding (voor het grootste deel) van thuis kan volgen. Je hoeft dus niet speciaal naar school te gaan om de opleiding te volgen, waardoor je dus eigenlijk jouw studiemomenten volledig zelf kan inplannen. Uiteraard kan het zijn dat je voor een bepaalde studie een stageperiode moet doorlopen op een werkplek, en dus niet van bij jou thuis. Ook voor het studiemateriaal, de resultaten en de feedback moet je in de meeste gevallen niet uit het huis, dit krijg je meestal per email of per post. Als je een thuisstudie succesvol afrondt, dan kan dit resulteren in een certificaat, een getuigschrift of een diploma.

Wat zijn de voordelen van thuisstudie?

Een thuisstudie is dus in grote lijnen vergelijkbaar met een gewone opleiding die je op school kan volgen. Maar toch heeft thuisstudie ook enkele voordelen, zoals bijvoorbeeld het feit dat je thuis de opleiding kan volgen. Zeker voor bijvoorbeeld mensen die dit willen combineren met hun job of eventueel met een andere studie, is dit een enorm groot voordeel. Je kan namelijk volledig zelfstandig bepalen wat je wanneer doet, en dus kan je perfect zelf jouw tijdschema opstellen.

Een tweede groot voordeel van thuisstudie is dat het in de meeste gevallen goedkoper is dan een gewone opleiding die je op locatie moet volgen. Reken daarbij ook nog de verplaatsingskosten en eventueel andere kosten, dan bespaar je al gauw een aardig bedrag.

Een derde belangrijke reden waarom veel mensen voor thuisstudie kiezen, is dat je volledig zelf het tempo van de studies kan bepalen. Als je het bijvoorbeeld even wat moeilijker hebt en wat meer tijd nodig hebt, dan is dit perfect mogelijk.

Start je opleiding met extra voordeel

Tijdelijk kan je een opleiding naar keuze starten en tegelijk genieten van extra voordelen. Zo ontvang je bij inschrijving een 9 inch tablet (inclusief toetsenbord) of krijg je een extra korting van 25 euro op de inschrijving.