Zalando onder de loep: levertijd en retour

De populariteitscurve van de webshop Zalando is de laatste jaren bijna verticaal omhoog gegaan. Misschien wat lichtjes overdreven, maar toch valt het heus niet te ontkennen dat Zalando de laatste jaren (en nu nog steeds) een enorme boost kent wat betreft de populariteit van de webshop. Bijna elke Belg die ietwat geïnteresseerd is in de laatste nieuwe modetrends is op de hoogte van het bestaan van Zalando. Daarom hoeft Zalando eigenlijk weinig tot geen uitleg meer. Weet gewoon dat het een webshop is waar je kleding en schoenen kunt kopen voor dames, heren en kinderen, en die (veel) populairder is dan de doorsnee webshop in België en de buurlanden.

Maar wat maakt Zalando nu zo populair?

Levertijd

Eerst en vooral is er de strakke levertijd die Zalando kenmerkt. Het bedrijf houdt er zich aan om elke bestelling vanaf de datum waarop de bestelling geplaatst werd te verzenden binnen de 3 tot 5 werkdagen. Uiteraard kan het bedrijf geen vaststaande leveringsdatum garanderen, maar Zalando staat er wel voor bekend zich aan die termijn te houden en dus daadwerkelijk elke bestelling binnen de 3 tot 5 werkdagen bij de klant thuis af te leveren. Een belofte die vaak moeilijk na te komen is. Vooral omdat de verzending afhankelijk is van externe postorderbedrijven.

Retour

Een tweede aspect waar Zalando vaak meteen mee geassocieerd wordt is de retournering van bestellingen. Bij Zalando kunnen alle goederen die nog niet gedragen zijn, die nog de originele etiketten dragen en die in de staat zijn waarin ze verzonden werden, volledig op kosten van Zalando teruggestuurd worden. Dit is zelfs mogelijk met artikelen die gekocht werden op de website aan verminderde prijs. Een artikel terugsturen kost dan ook geen moeite. Inloggen op de website, terug te sturen bestelling selecteren, pakket klaarmaken en binnendragen bij een postkantoor/postpunt en klaar is Kees. Na een controle door Zalando wordt het retourbedrag volledig teruggestort op je rekening. Simpel as that.

Zou dit een verklaring kunnen zijn voor de populariteit van Zalando?

Alternatieven

Op zoek naar enkele alternatieven voor Zalando? Dan kan je zeker ook even kijken bij de webshops van Tofs, JBC, La Redoute en About You. Zowel qua prijzen als service, moeten deze webshops niet onderdoen.