Zo beleef je een super romantische date

Nadat je iemand hebt leren kennen op een datingwebsite, kan het zijn dat je na enkele gesprekken via de chatfunctie met elkaar afspreekt. Waarom? Om elkaar in de eerste plaats eens in het echt te zien, en om elkaar ook gewoon beter te leren kennen. Vaak is een eerste date enorm spannend, omdat je elkaar nog nooit eerder ontmoet hebt en omdat je uiteraard hoopt dat alles goed verloopt.

Daarom is het belangrijk dat de locatie van je eerste date of de activiteit tijdens je eerste date samen leuk en vooral romantisch is. Maar vaak ontbreekt de inspiratie om echt romantische activiteiten of locaties te vinden voor een eerste date met iemand. Daarom verzamelden wij alvast enkele tips zodat je eerste date een super romantische date wordt die je nooit meer zal vergeten.

Samen leren koken

Wanneer je echt geen interesse hebt in koken, dan begin je er beter niet aan. Maar lijkt het je wel leuk om samen met je date een kookles te volgen, dan kan het wel eens een schot in de roos zijn. De sfeer is er optimaal en bovendien kun je meteen elkaars kookkunsten bewonderen. Kooklessen kun je vaak makkelijk online bestellen/reserveren via Groupon.

Samen leren dansen

Voor veel mannen is dansen iets wat ze helemaal niet graag doen. Wanneer een man goed kan dansen, maakt dit altijd indruk op de vrouw. Daarom kan het leuk zijn om samen een dansles te volgen en om te tonen dat je wel degelijk graag danst. Bovendien zal de spanning van een eerste date meteen verdwijnen omdat de aandacht vooral gericht is op de danspassen.

Ontdek je eigen stad

Heel veel mensen die heel vaak op reis gaan, weten vaak niet hoe mooi hun eigen stad of eigen land is. België telt heel veel prachtige steden die echt de moeite zijn om eens te bezoeken. Vooral tijdens een eerste date kan het erg romantisch zijn om gezellig rond te kuieren in leuke winkelstraatjes.

Activiteiten die je zeker niet moet doen

Naast de romantische activiteiten die je tijdens een eerste date kunt doen, zijn er uiteraard ook activiteiten die je best niet doet tijdens een eerste date.

Samen naar de cinema gaan

Heel veel mensen kiezen ervoor om tijdens een eerste date samen naar een film te gaan kijken in de bioscoop. Akkoord, het is wel redelijk romantisch om samen in een donkere zaal naar een leuke film te kijken. Maar veel meer kun je er ook niet doen. Tijdens een eerste date is het de bedoeling dat je elkaar beter leert kennen. Hiervoor is de bioscoop dan niet echt ideaal, omdat het niet mogelijk is om met elkaar te praten.

Samen iets gaan eten

Het klinkt cliché, maar ongeveer 75% van de mensen kiest ervoor om tijdens hun eerste date samen iets te gaan eten op restaurant. Waarom? Omdat het wel gezellig lijkt! Maar vaak ben je tijdens een eerste date erg zenuwachtig en ben je niet helemaal jezelf. Daarom kan het beter zijn het etentje uit te stellen tot je enkele maanden samen bent.