Zo maak je jouw lichaam klaar voor de zomer

Yes, de winter ligt al een eind achter ons en binnenkort gaat (eindelijk) de zomer van start. Warmer weer, terrasje doen met de vrienden, op reis gaan naar een zonnige bestemming, op het strand helemaal tot rust komen, ... Maar na de winter kan het zijn dat je lichaam nog helemaal niet klaar is voor de zomer, laat staan om te paraderen op het strand in je gloednieuwe bikini. Na de vele familiediners ter gelegenheid van Kerstmis, Pasen en andere feestdagen heb je misschien ook wel het gevoel dat er wel nog wat werk aan de winkel is. Maar niet getreurd! Wij zochten alvast enkele tips op waardoor je jouw lichaam "summerproof" kunt maken.

Geef je haar de nodige verzorging

We zeiden het al: tijdens de warmere zomermaanden zijn er veel meer zonnestralen waardoor je niet alleen een mooi kleurtje kunt opdoen, maar waardoor je ook moet opletten dat je je haar geen blijvende schade toebrengt. Niet alleen tijdens, maar ook in aanloop naar de zomer is het erg belangrijk dat je jouw haar de nodige verzorging geeft zodat het probleemloos de warmere zomermaanden kan doorstaan. In de webshops van Haarboetiek en Hair And Beauty Online vind je alle producten die je nodig hebt.

Zorg voor genoeg vitamines

Eigenlijk zijn vitamines niet alleen belangrijk tijdens de zomermaanden, maar ook gewoon het hele jaar door. Door alle nodige vitamines in je lichaam te hebben zal je je een stuk fitter voelen en zal je lichaam ook beter bestand zijn tegen eventuele ziektes of andere gezondheidsproblemen. Door genoeg vitamines in je lichaam te hebben zal je lichaam ook bestand zijn tegen de warmte van de zon. De webshops van Medibib, DokterOnline en Farmaline geven jou alle mogelijke oplossingen.

Bescherm je huid

Ook je huid moet tijdens de zomermaanden goed verzorgd worden. Vooral na de koudere wintermaanden geeft je huid behoefte aan voldoende rehydratie. Zorg daarom voor een hydraterende verzorging die jouw metabolisme een boost zal geven en jouw huid onmiddellijk zal verzachten. Heel veel mensen hebben na koudere periodes last van rode plekken als gevolg van die koude. Om die plekken te laten verdwijnen kan een complete verzorging die bestaat uit een peeling, een tonic en een hydraterende crème de ideale oplossing zijn. Dergelijke producten voor een complete verzorging vind je terug in de webshops van L'Occitane en HB Care.

Probeer zo gezond mogelijk te eten

Last but not least is ook je voeding erg belangrijk. Door tijdens de maanden voor de zomer, de lente dus, goed op je voeding te letten zorg je er niet alleen voor dat je misschien de nodige kilo's sneller kwijtspeelt, maar je zorgt er ook voor dat je lichaam zich een stuk frisser zal voelen. Vooral als je zelf kookt is het belangrijk om gezonde ingrediënten te gebruiken en op een gezonde manier te koken. WeightWatchers, HelloFresh en Foodbag kunnen jou hierbij helpen.