Zo organiseer je een onvergetelijk communiefeest!

Voor veel kinderen is het bijna zover: hun communiefeest of lentefeest dat gevierd wordt tijdens een groot feest waarbij de hele familie aanwezig is! In de voorbereiding voor zo'n feest kruipt heel veel werk. Maanden lang zijn zowel de ouders als de kinderen bezig om er een onvergetelijke dag van te maken. Kinderen oefenen bepaalde zaken in en nemen deel aan uitstapjes samen met andere kinderen die hun communie binnenkort zullen vieren, terwijl de ouders zorgen voor een zaal die mooi versierd wordt. Bij veel families wordt er tijdens een communiefeest of lentefeest gezellig getafeld of wordt er gewoon op een speelse manier samengekomen, want het is namelijk het feest van het kind.

Maar om ervoor te zorgen dat je kind zijn of haar lentefeest of communiefeest nooit meer vergeet zijn er nog heel wat andere mogelijkheden om er een onvergetelijke dag van te maken!

Zorg voor leuke uitnodigingen

Voor je kind is het zeer leuk als hij of zij betrokken wordt in alle fases van de organisatie van het feest. Alles begint uiteraard met het uitnodigen van de mensen. Dit kan je doen door de mensen simpelweg te contacteren met de vraag of ze die dag vrij zijn. Maar het kan natuurlijk ook anders. Je kan er samen met je kind je werk van maken om leuke en originele kaartjes naar de familieleden en genodigden te versturen om zo meteen al een eerste goede indruk te maken. Je kind zal dit ongetwijfeld zeer leuk vinden wanneer hij of zij positieve commentaar te horen krijgt over de leuke uitnodiging die in de brievenbus zat bij de opa of tante.

Kies een leuke locatie

Een communiefeest of lentefeest van je zoon of dochter betekent niet alleen dat er familieleden aanwezig zullen zijn, maar ook dat er heel wat andere vriendjes en vriendinnetjes aanwezig zullen zijn. Daarom is het belangrijk dat je uitkijkt naar een leuke locatie om het communiefeest of lentefeest te vieren. De meeste communiefeesten of lentefeesten worden in april, mei of juni gevierd, en dit betekent dus dat het mits wat geluk mooi weer zal zijn. Een zaal met een grote tuin of speel mogelijkheden behoort dus zeker tot de opties!

Organiseer leuke activiteiten

Uiteraard is de locatie zeer belangrijk. Maar nog belangrijker zijn de activiteiten die er te beleven vallen. Vooral voor kinderen is het vaak moeilijk om gedurende 3 à 4 uur (ja, zo langt duurt zo'n feest!) stil te zitten. Wanneer er bepaalde activiteiten voorzien zijn zal het voor je zoon of dochter een nog aangenamere dag zijn! Een bezoek van een clown, knutselen, gezelschapsspelletjes spelen, ... Dit zijn allemaal leuke activiteiten waarmee je ongetwijfeld zal scoren!

Stel het menu samen in overleg met je zoon of dochter

Dit is waarschijnlijk één van de beste tips op dit lijstje. Het ergste wat een kind kan overkomen is dat hij of zij alle gerechten op het menu niet lust, en dat op zijn of haar eigen communiefeest of lentefeest. Zorg er daarom voor dat er voor de aanwezige kinderen andere gerechten op het menu staan zoals frietjes, frikandellen, hamburgers, spaghetti, ... Deze gerechten zijn in de ogen van kinderen topgerechten!