Zo verhoog je je kansen bij het online daten!

Tegenwoordig proberen veel mensen een nieuwe partner te zoeken via een online datingwebsite, zoals bijvoorbeeld Meetic. Via zo’n website kun je op een makkelijke en leuke manier op zoek gaan naar iemand die net als jou ook op zoek is naar een nieuwe partner.

  • De reden waarom veel mensen hun kans wagen op zo’n online datingwebsite is omdat het zeer makkelijk lijkt.
  • Maar na een tijdje beseffen heel wat mensen al gauw dat het eigenlijk niet zo makkelijk is als het er op het eerste zicht wel uitziet. Heel wat mensen durven zelfs zeggen dat online daten een ‘kunst’ is waarbij je de kneepjes van het vak moet kennen.
  • Wij houden het eerder bij een vaardigheid die je onder de knie moet hebben en die je overigens zelf kunt bijschaven.

Die vaardigheid bijschaven kan je trouwens al doen met de volgende tips die we verzamelden door bij enkele ervaren rotten in het vak ons oor te luisteren te leggen.

Zoek de datingwebsite die bij jou past

Alles begint met het zoeken van een passende datingwebsite. Hiermee bedoelen we dat je best op zoek gaat naar een datingwebsite waar je in de eerste plaats zelf goed bij voelt. Maar het moet ook een datingwebsite zijn die aansluit bij je eigen profiel. Sommige datingwebsite richten zich bijvoorbeeld op hoger opgeleide singles, andere websites richten zich dan weer op mensen die eerder op zoek zijn naar plezier dan naar een vaste partner. Wat je kunt doen is voor je ergens een account aanmaakt eens de recensies over een bepaalde datingwebsite lezen.

Maak een betrouwbaar profiel aan

Nadat je de juiste datingwebsite gevonden hebt, moet je uiteraard nog een profiel aanmaken. Ga zeker niet voor een profiel dat helemaal niet overeenkomt met jouw persoon. Probeer zo goed mogelijk om een eerlijk profiel aan te maken zodat mensen die met jou afspreken later niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Kies dus voor een juiste beoordeling, een passende profielfoto, …

Probeer snel af te spreken met iemand

Wanneer je in contact komt met iemand via een datingwebsite waarbij je zelf een positief gevoel hebt, kun je een poging wagen om met die persoon af te spreken. Hoe langer je wacht, hoger de drempel zal zijn om samen iets te doen. Uiteraard moet je niet meteen bij het eerste gesprek afspreken, maar probeer ook niet te veel informatie te weten te komen via de chatfunctie. Eenmaal je de basisinformatie van die persoon te weten gekomen bent, kun je vervolgens afspreken om elkaar beter te leren kennen.

En wie weet wat daaruit volgt…

Succes!