Doet je zoon of dochter binnenkort zijn of haar eerste communie of plechtige communie?

Bij ons in België is de communie een erg belangrijke gebeurtenis in het leven van een kind. Zo doen elk jaar opnieuw duizenden kinderen hun eerste communie of plechtige communie. Deze twee momenten zijn allebei een erg belangrijke schakel in het groeien in geloof en het thuiskomen in een vierende gemeenschap.

Eerste communie en plechtige communie

De eerste communie is voor kinderen die op dat moment 8 jaar zijn of worden en dus in aanmerking komen om voor het eerst het sacrament van de eucharistie te vieren. Dit heet hun "eerste communie doen". Wanneer je 12 jaar bent, dan is het in onze streken de gewoonte dat kinderen rond die leeftijd het zogenaamde H. Vormsel ontvangen tijdens hun plechtige communie. Dat de plechtige communie of het vormsel een belangrijk moment is, is te merken aan de gebeurtenissen en de activiteiten die plaatsvinden gedurende een jaar voorafgaand aan het vormsel.

  • Maar ook het organiseren van de bijhorende feesten bij de eerste communie en de plechtige communie vragen redelijk wat werk.
  • Op deze speciale dag wordt er vooral samen gevierd met ongeveer alle belangrijke personen uit je omgeving, zowel familie als vrienden.
  • Maar omdat een dergelijk feest organiseren redelijk wat geld kost, zochten wij alvast enkele tips om deze onvergetelijke dag op een betaalbare manier te organiseren.

Kies de juiste uitnodigingen

Mensen uitnodigen voor een feest doe je natuurlijk aan de hand van een leuke, originele uitnodiging. Maar het laten maken van een uitnodiging en het verzenden van de uitnodigingen kan al snel heel wat geld kosten. Gelukkig kun je mits de nodige creativiteit zelf je uitnodigingen maken via het internet. Op de website van Smartphoto kun je de gekende "communiekaartjes" bestellen om je gasten op gepaste wijze uit te nodigen. Maar ook via Tadaaz, Carddreams en Albelli kun je zelf prachtige uitnodigingen maken.

Een nieuwe outfit is een must

Tijdens de eerste communie of de plechtige communie staat jouw kind gedurende één volledige dag in de spotlights. Een nieuwe outfit kan dan ook niet ontbreken om deze prachtige dag helemaal compleet te maken. Ideetjes opdoen voor een leuke outfit kun je eenvoudig online. Heel wat webshops zoals de Bijenkorf en Zalando geven regelmatig leuke kortingen waardoor je al snel een leuke outfit kunt samenstellen voor een relatief laag bedrag.

Het eten kun je zelf maken

Heel veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om de eerste communie of plechtige communie van hun zoon of dochter gewoon thuis te vieren. Vooral wanneer het mooi weer is, dan kan het erg leuk zijn om bijvoorbeeld een tuinfeest te organiseren. Als je jouw kookkunsten wil demonstreren, dan kun je er voor kiezen om helemaal origineel uit de hoek te komen door één of meerdere maaltijdboxen te bestellen. Op die manier heb je meteen alle ingrediënten in huis voor een een originele maaltijd voor alle gasten.

Versier de locatie

Om het feest helemaal af te maken is het belangrijk om voor de juiste versiering te kiezen. Bij een tuinfeest kiezen veel mensen voor één bepaald thema dat ze dan ook doortrekken naar bijvoorbeeld de outfits van de gasten, het eten, de versiering, ... Vooral de versiering is erg belangrijk. Dit kan ervoor zorgen dat mensen meteen onder de indruk zijn van de locatie. Iets wat altijd mooi is, en zeker op een mooie zonnige dag, zijn bloemen. Ook deze kun je makkelijk op voorhand bestellen via websites zoals Euroflorist of Aquarelle.