Paswoord vergeten?

Pukkelpop voor beginners: waarom jij zeker op Pukkelpop 2017 aanwezig moet zijn.

Zojuist maakte de organisatie van het bekende festival Pukkelpop de namen bekend voor editie van 2017. Het festival gaat door in de periode tussen 16 en 19 augustus in Kiewit. Dit jaar belooft het alvast een spektakel te worden met tal van getalenteerde artiesten die hun show komen spelen op de verschillende podia.

Al sinds 1985 is Pukkelpop een festival dat u niet kan en eigenlijk ook niet mag missen. Het festival bestaat uit de bekende namen van het moment die elk op hun beurt het beste van zichzelf geven. Voor diegenen die niet weten wat Pukkelpop precies is, overlopen wij hier de hoogtepunten van het festival!

Bekende namen als headliners

Ook dit jaar zorgde Pukkelpop voor een spectaculaire affiche met tal van bekende namen. Artiesten die het afgelopen jaar ongelooflijk bekend waren in het land. Een aantal artiesten zijn:

The xx

Deze driekoppige Engelse band is razend populair in ons landje. Met hun nieuw album “ I see you” veroverden ze de hitlijsten. Op donderdag 17 augustus staan ze op het podium van Pukkelpop.

Chance The Rapper

Chancelor Bennett oftewel Chance the Rapper is een Amerikaanse rapper. Zijn derde mixtape Coloring Book deed het afgelopen jaar zodanig goed dat het hem drie Grammy Awards opleverde. Ook hem kan je donderdag zien op het podium van Pukkelpop.

Bear’s den

Nog een andere Britse band die het goed doet in ons land is Bear’s Den. Met hun cover van Bryan Adam’s “Heaven” zijn ze al bij velen gekend. Het is niet de eerste keer dat de band naar België komt en het is dus niet voor niets dat de band één van de headliners is van het festival dit jaar. Wilt u Bear’s den absoluut niet missen? Dan moet u zaterdag op Pukkelpop zijn.

Unieke sfeer

Wie al eens naar een festival is geweest, kan het alvast bevestigen: de sfeer is top. Met mensen van over bijna heel Europa zit de sfeer gegarandeerd goed. Op festivals maakt het namelijk niet uit wie je bent of van waar je komt. Het enige dat telt is de gemeenschappelijke passie voor goede muziek. Van muziek genieten is niet het enige wat je kunt doen op het festival. Op Food Wood kun je genieten van gerechten van over heel de wereld. Op de sites van Petit Bazar en Salon Fou kun je dan weer genieten van straattheater en wellness. Op Baraque Futur draait het vooral duurzaamheid en ecologie.

Kies uit verschillende campings

Voor wie van kamperen houd is Pukkelpop alvast een aanrader. Het campingticket is namelijk inbegrepen in je festivalticket. Je kan kiezen uit verschillende camping sites, voor elk wat wils.

Camping Chill

Aan de overkant van het festival ligt de Camping Chill. Dit is de ideale plek voor kampeerders die genieten van het kampeerleven. Deze camping is enkel en alleen voor mensen met een combiticket. Je kan je eigen kampeerspullen meebrengen of kiezen uit een van de arrangementen.

Camping Relax

Slechts enkele minuten wandelen van het festivalterrein is er de Camping Relax. Deze Camping is ook te bereiken met de gratis shuttles die ter beschikking worden gesteld. Ook hier heb je de keuze om je eigen kampeerspullen mee te brengen of te kiezen uit de arrangementen. Deze camping is enkel en alleen beschikbaar voor festivalgangers met een dag- of combiticket.

Camping Relax+

Camping Relax+ is een wat luxueuzere camping. Extra’s zoals aparte douches en toiletten, een receptie die doorlopend open is, gratis lockers en WIFI en een lounge area kan je er vinden. De prijzen van de arrangementen gaan van 160 euro tot en met 850 euro. Heel gevarieerd dus.

Voordelige tickets

Een grote reden waarom je absoluut 1 keer in je leven op Pukkelpop moet geweest zijn, is het voordelig genieten van muziek. Al vanaf € 99 kun je genieten van een dagticket. Hierin is het gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen, 2 dagen kamperen op Camping Relax, €5.5 aan servicekosten en €1.5 aan mobiliteitsbijdrage. Voor die prijs heb je op 1 dag ook genoten van tal van artiesten waarvoor je gewoonlijk een ticket betaalt van minimum €20. Als je dit even optelt dan kun je al snel besluiten dat je veel meer artiesten gezien hebt voor de totale prijs die je slechts betaald hebt. Heel voordelig dus!

Wil jij ook ontdekken wat pukkelpop te bieden heeft? Wees er dan snel bij! De ticketverkoop voor het festival gaat woensdag 22 februari om 13u00 van start via www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be .

Festival Essentials

Om je klaar te stomen voor Pukkelpop heb je natuurlijk een aantal dingen nodig.

  1. Een leuke outfit

Een festival is niet volledig zonder een leuke outfit. Fleurige t-shirts, korte shortjes of een jumpsuit met een toffe print zijn slechts enkele voorbeelden. Shop je volledige outfit van kop tot teen bij Zalando.

  1. Kampeermateriaal

Om te kunnen kamperen op Pukkelpop heb je het nodige kampeermateriaal nodig. Tenten, slaapmateriaal, meubilair en kampeeruitrusting, je vind het allemaal bij Decathlon.

  1. Een fototoestel

Om al je leuke momenten vast te leggen,  heb je natuurlijk een leuke camera nodig. En waarom niet de Fuji Instax Mini? Verkrijgbaar in verschillende kleuren vanaf €67.99 bij MediaMarkt. Trek je liever foto’s met je smartphone maar raakt je batterij snel op? Vanaf €9.99 kan je een powerbank vinden bij MediaMarkt. Zo kan jij de hele dag lang foto’s trekken zonder dat je gsm uitvalt.

Mis nooit meer een exclusieve korting (TIP!)

Schrijf in